Rusnák verslaat Go Ahead met verraderlijke zwabberbal

Reacties

SC Cambuur heeft na twee nederlagen op rij weer drie punten gepakt. In Deventer velden Martijn Barto en Albert Rusnák het vonnis over Go Ahead Eagles: 1-2.

Rusnák verslaat Go Ahead met verraderlijke zwabberbal

Een half uur was de wedstrijd onderweg toen Barto bij de tweede paal de score opende. Zijn rake kopbal betekende de tweede competitietreffer van de aanvaller, die de laatste weken op tien speelt.

Maar het mooiste moment van de avond volgde pas een kwartier voor tijd. Met een schot van grote afstand maakte Rusnák (op foto links naast Barto) de tweede van de avond: 0-2. De huurling van Manchester City leverde een kanonskogel met een verraderlijke zwabber af. Doelman Mickey van der Hart was kansloos, waardoor Cambuur weer eens drie punten pakte.

Teleurstelling
Het slotakkoord leek vlak voor tijd bestemd voor Bartholomew Ogbeche, maar de treffer van de Cambuur-aanvaller werd afgekeurd vanwege buitenspel. Die eer kwam Deniz Türüc in de extra tijd toe. De middenvelder bepaalde met een fraaie vrije trap de eindstand: 1-2. De club uit Leeuwarden boekte pas de eerste zege in Eredivisieverband in Deventer. Voor de ploeg van trainer Foeke Booy was dat overigens niet de enige teleurstelling.

Jop van der Linden moest na een uur namelijk per brancard het veld verlaten met een ogenschijnlijk vervelende hoofdblessure. De centrale verdediger van de thuisploeg kwam ongelukkig in botsing met Ogbeche. In tegenstelling tot Van der Linden, kon de spits van SC Cambuur wel verder. De Friese formatie van trainer Henk de Jong stijgt naar plaats zeven, terwijl Go Ahead Eagles is terug te vinden op plek vijftien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.