Rummenigge stopt bestuursdiners, Grindheim droomt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rummenigge stopt bestuursdiners, Grindheim droomt

'In aanloop naar de wedstrijden tussen beide clubs zullen de directeuren niet meer samen dineren. Dat is beter dan het wél te doen en daarbij net te doen alsof er sprake is van wederzijds respect. We zijn hier niet om met elkaar te knuffelen.'

• De relatie tussen de Duitse topteams Bayern München en Borussia Dortmund is volledig bekoeld. Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter van Der Rekordmeister, nam geen blad voor de mond in dagblad Bild.

'Het winnen van de bekerfinale is onvergetelijk. Alles was mooi en dan ook nog op 17 mei, een belangrijke Noorse feestdag. Toen we de halve finale van Volendam hadden gewonnen, ging het in de competitie verkeerd. We hadden kampioen kunnen worden, maar de spelers dachten te veel aan de finale. Er was angst voor blessures.'

• Met Christian Grindheim is het lachen geblazen. De voormalig verdediger van SC Heerenveen had graag kampioen met de Friezen willen worden, maar dat lijkt wat opportunistisch. (Leeuwarder Courant)

'Als Van Gaal naar Engeland gaat, weet ik zeker dat de pers dol op hem zal zijn. Hij is rechttoe, rechtaan. Van Gaal is een manager die ervaring heeft met de grootste spelers op het hoogste niveau en kan met ze omgaan. Het verbaast me niets dat hij in beeld is bij Manchester United. Zijn manier van werken is vergelijkbaar met die van Sir Alex Ferguson.'

Boudewijn Zenden vergelijkt Louis van Gaal met oud-Manchester United manager Sir Alex Ferguson. Hij ziet in de huidige bondscoach van Oranje een goede kandidaat voor het hoofdtrainerschap van The Mancunians. (BBC Radio)

'Sander heeft een goede carrière gehad, zeker de laatste jaren. Toen we kampioen met FC Twente werden, was hij 39 jaar. Hij was een van de meest ervaren spelers en die ervaring heeft hij gebruikt om het team te helpen. Sander was rustig, je kon zien dat hij serieus met zijn vak bezig was. Wanneer hij iets zei, dan was dat altijd met volle overtuiging. Samen met N'Kufo was hij een geweldige leider.'

• PSV'er Bryan Ruiz is vol lof over oud-ploeggenoot Sander Boschker. Dinsdag 20 mei wordt de afscheidswedstrijd van de 43-jarige goalie van FC Twente gespeeld. (Clubsite FC Twente)

• Dat de lol er bij Real Madrid goed in zit, blijkt wel uit dit filmpje. De normaliter onbehouwen houthakker Pepe trekt plotseling de Portugese trukendoos open en geeft collega-verdediger Marcelo twee ballen door de benen. Dat betekent lachen, gieren en brullen in Madrid.

'Het is een feit dat Manchester United een grondige renovatie moet ondergaan. En hoewel ik Van Gaal alleen als technisch directeur bij Ajax en bondscoach ken, denk ik dat je de baan bij United – als hij inderdaad trainer daar wordt – wel aan hem over kunt laten. Bij Barcelona en Bayern München heeft hij een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Bij beide clubs zijn jonge jongens doorgebroken, die uitgroeiden tot grote sterren.' (De Telegraaf)

John Heitinga is erg lovend over Louis van Gaal, die de grote favoriet is om de ontslagen David Moyes op het volgen bij Manchester United. Wellicht dat de mandekker van Fulham zelf ook nog garen spint bij zijn lofzang over de huidige Oranje-bondscoach; hij wil immers mee naar het WK.

Cristiano Ronaldo was al twee keer winnaar van De Gouden Schoen. Ook dit jaar is de steraanvaller van Real Madrid aardig op dreef om menig net uit het doel te vuren. De Portugees loopt een op een in de Primera División (28 goals in 27 partijen). Ook in de Champions League maakte hij al veertien doelpunten in acht optredens: een ongelooflijk moyenne. Mocht CR7 woensdagavond fit genoeg zijn om aan te treden tegen Bayern München, dan kan hij voor het eerst zijn eigen gouden schoenen aan.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.