Rummenigge slaakt noodkreet ondanks recordwinst Bayern

Reacties

Bayern München heeft een recordwinst van bijna 24 miljoen euro geboekt. Maar bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge waarschuwt dat het de concurrentie niet meer kan bijhouden als de situatie niet verandert.

Rummenigge slaakt noodkreet ondanks recordwinst Bayern

Ondanks een lichte gedaalde omzet (526,7 miljoen euro) schreef Bayern de mooiste zwarte cijfers in de clubhistorie. Voor het 23ste (!) jaar op rij schreef de club zwarte cijfers. Maar Rummenigge gaf wel een somber beeld over wat de toekomst gaat brengen als er geen verandering komt.

'We hebben hogere inkomsten nodig om internationaal concurrerend te blijven', zei de oud-international tijdens de jaarvergadering. 'Onze spelers krijgen ondertussen dramatische aanbiedingen uit Engeland.'

Rummenigge wil de centrale vermarkting van de tv-gelden (nog) niet ter discussie stellen. 'Maar alleen onder de voorwaarde dat de DFL (de Duitse profliga, red.) er zorg voor draagt dat de topclubs in Duitsland internationaal concurrerend blijven', aldus de bestuursvoorzitter, die daarmee ook voorzichtig de solidariteit onder de Duitse clubs onder druk zet.

In vergelijking met andere topclubs in Europa loopt Bayern ver achterop wat tv-gelden betreft, stelt Rummenigge. 'Ik ben niet meer bereid dat te accepteren. Ik vraag de DFL dringend een markt voor de tv-concurrenten te creëren en de inkomsten significant te verhogen.'

Volgens Bayern kan de club door de tv-rechten zelf te verkopen een bedrag van tweehonderd miljoen euro binnenhalen, hetgeen het viervoudige is van wat de Beierse club nu ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.