Rummenigge rekent niet op Robben tegen FC Porto

Reacties

Arjen Robben heeft zich zelf niet uitgesproken over een datum voor zijn rentree, maar Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge ziet de aanvaller nog zeker een maand aan de kant staan.

Rummenigge rekent niet op Robben tegen FC Porto

Robben hield aan de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach van zondag een scheur in een buikspier over. Zelf wil hij niet vooruitlopen op een mogelijke datum voor een comeback, maar bij Bayern verwachten ze de Oranje-international niet voor mei terug.

Robben geldt bij Bayern als een van de grootheden. 'Daarom geeft de medische staf vol gas, zodat zijn absentie zo kort mogelijk is', zegt Rummenigge tegen het Duitse Sport1. 'Ik ga ervan uit dat hij helaas tijdens de kwartfinales van de Champions League niet beschikbaar is.'

Toptransfer
Naast de korte termijn - Bayern speelt op 15 en 21 april tegen FC Porto - kijkt de Beierse club ook verder, naar volgend seizoen. Een eventuele toptransfer sluit Rummenigge allerminst uit voor komende zomer.

'We hebben eigenlijk zowel in de breedte als in de top een goed opgebouwde selectie. Maar als er een speler op de markt komt die voor ons interessant is en van wie wij geloven dat hij ons een stuk beter maakt, dan zullen we er ons over buigen.'

De Bruyne
Maar de genoemde Kevin De Bruyne is niet die eventuele grote aankoop. De Belgische international van VfL Wolfsburg werd in Duitsland deze week nadrukkelijk in verband gebracht met Der Rekordmeister. 'We hebben deze gedachten nog niet, want je kan in de wereld van het voetbal niet anderhalf of twee jaar vooruitplannen. Dat is niet serieus', aldus Rummenigge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.