Rummenigge: 'Ik wil Kraft niet aan het kruis nagelen'

Thomas Kraft is het voornaamste slachtoffer van de trainerswissel bij Bayern. Met het vertrek van Louis van Gaal degradeert de doelman van basiskracht tot bankzitter.

Rummenigge: 'Ik wil Kraft niet aan het kruis nagelen'

Interim-trainer Andries Jonker laat Kraft zondag tegen Bayer Leverkusen waarschijnlijk aan de kant. De 36-jarige Hans-Jörg Butt moet tegen zijn oude club een nieuwe uitglijder van Bayern voorkomen en zo de Nederlandse trainer een geslaagd debuut brengen.

Kraft, die voornamelijk geldt als protegé van Van Gaal, klaagt over zijn rug. Dat biedt Jonker een goede aanleiding de doelman te passeren en daarmee de clubleiding gunstig te stemmen.

Kraft staat min of meer symbool voor de ondergang van Van Gaal in München. Tegen de zin in van de clubleiding schoof de Nederlandse trainer in de winterstop de onervaren 22-jarige doelman naar voren. 'De problematiek won aan drama toen hij zonder noodzaak de keeper wisselde', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge in Bild.

'Ik wil Kraft niet aan het kruis nagelen', zei Rummenigge. De bestuursvoorzitter wees met de beschuldigende vinger naar Frans Hoek, de keeperstrainer. 'Zijn fout in Nürnberg maakte hij omdat hem is bijgebracht in nood de bal niet naar voren te roeien maar te chippen. Dat is hem fataal geworden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's