Rummenigge fluit Ribéry terug: 'Natrappen heeft geen zin'

Reacties

Karl-Heinz Rumenigge heeft Franck Ribéry teruggefloten na zijn weinig vleiende uitspraken over Pep Guardiola. De voorzitter van Bayern München vindt het natrappen van de Franse buitenspeler naar zijn oude trainer onnodig.

Rummenigge fluit Ribéry terug: 'Natrappen heeft geen zin'

Ribéry bekritiseerde de naar Manchester City vertrokken Guardiola afgelopen week meerdere malen. Eerst stelde de 33-jarige aanvaller dat hij zich onder de nieuwe coach Carlo Ancelotti weer volledig gewaardeerd voelde, waardering die hij bij de Spanjaard blijkbaar miste. Later noemde hij Guardiola ook nog eens onervaren, naïef en een jonge trainer die te veel praat.

Guardiola wuifde het met een glimlach weg en stelde slechts Ribéry graag te mogen. Rummenigge weigert de aantijgingen van Ribéry met de mantel der liefde te bedekken. 'Er is geen enkele reden om na te trappen naar Pep Guardiola, want we hebben veel met hem gewonnen. We hebben enorm veel profijt gehad van zijn werk. Natrappen heeft geen zin', zei Rummenigge in een radio-interview.

De ergernis van Ribéry komt voort uit het feit dat Guardiola hem in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Atlético Madrid geen basisplaats had gegeven. Hijzelf en Thomas Müller begonnen toen op de bank. 'Zo'n fout mag je niet maken', aldus Ribéry. Rummenigge vindt de frustraties over de uiteindelijke uitschakeling geen excuus. 'Nee', besloot de Bayern-baas droog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.