Ruiz opgenomen in definitieve WK-selectie Costa Rica

Reacties

Jose Luis Pinto, de bondscoach van Costa Rica, heeft zijn definitieve WK-selectie bekendgemaakt. De coach ruimde zoals verwacht een plekje in voor Bryan Ruiz, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PSV en met een goed WK een vertrek bij Fulham hoopt te bespoedigen.

Ruiz opgenomen in definitieve WK-selectie Costa Rica

Pinto maakte zijn 23-koppige spelersgroep een dag eerder dan gepland wereldkundig. Dat had alles te maken met het afhaken van Álvario Saborío. De 32-jarige aanvaller van het Amerikaanse Real Salt Lake heeft tijdens de voorbereiding op de eindronde een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet gebroken en staat drie tot vier maanden aan de kant . Dat is een aderlating voor Pinto, aangezien Saborío in de kwalificatiereeks acht keer scoorde.

Costa Rica is op het WK ingedeeld in een loodzware poule. In Groep D zijn Uruguay, Engeland en Italië de tegenstanders. De ploeg van Pinto oefent voor het WK nog tegen Japan (2 juni) en Ierland (6 juni) en zal voor vertrek naar Brazilië nog de tenten opslaan in de Verenigde Staten. Costa Rica start het WK op 14 juni tegen Uruguay.

In de aanvankelijke voorselectie van dertig man was ook AZ-doelman Esteban opgenomen. Hij zette een punt achter een conflict met de bondscoach, maar was niet verwacht in het uiteindelijke keurkorps. Zo geschiedde. Verdediger Kendall Waston (Saprissa), middenvelders Hansell Araúz (Saprissa), Jairo Arrieta (Columbus Crew, VSt), Carlos Hernández (Wellington Phoenix, NZe), Ariel Rodríguez (Alajuelense) en de al genoemde Saborío (Real Salt Lake, VSt) zijn de andere afvallers ten opzichte van de voorselectie.

De 23-koppige WK-selectie van Costa Rica.

Doel: Daniel Cambronero (Herediano), Keylor Navas (Levante, Spa), Patrick Pemberton (Alajuelense).

Verdediging: Johnny Acosta (Alajuelense), Júnior Díaz (FSV Mainz 05, Dui), Oscar Duarte (Club Brugge, Bel), Waylon Francis (Columbus Crew, VSt), Christian Gamboa (Rosenborg BK, Noo), Giancarlo González (Columbus Crew, VSt), Roy Miller (New York Red Bulls, VSt), Heiner Mora (Saprissa), Michael Umaña (Saprissa) .

Middenveld: Michael Barrantes (Aalesunds FK, Zwe), Christian Bolaños (FC Kopenhagen, Den), Celso Borges (AIK, Zwe), Diego Calvo (Vålerenga, Noo), José Miguel Cubero (Herediano), Esteban Granados (Herediano), Yeltsin Tejeda (Saprissa).

Aanval: Randall Brenes (Cartaginés), Joel Campbell (Olympiakos Piraeus, Gri), Bryan Ruiz (PSV, Ned), Marco Ureña (Kuban Krasnodar, Rus).

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.