Ruiz leidt FC Twente naar simpele zege op NEC

FC Twente heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die PSV vrijdag leed. De club uit Enschede won het uitduel met NEC en komt daardoor op gelijke hoogte met de Eindhovenaren (2-4).

De regerend landskampioen werd woensdag nog uitgeschakeld in de Champions League, maar verzekerde zich dezelfde avond van een vervolg in de Europa League. Drie dagen later deed het ook in de Eredivisie goede zaken, ook al begon FC Twente maar matig aan de wedstrijd. Bas Sibum kon na tien minuten een vrije trap volledig vrijstaand achter Sander Boschker schieten.

Nog voor rust hadden de Tukkers de volledige controle over het duel. Bryan Ruiz schoot in de achtiende minuut beheerst de gelijkmaker binnen, waarna Marc Janko in de 41ste minuut de 1-2 maakte. Drie minuten later was het opnieuw Ruiz die scoorde, ditmaal vanaf de strafschopstip, en de wedstrijd besliste in het voordeel van de bezoekers.

Björn Vleminckx leek in de 75ste minuut de spanning nog wel terug te brengen toen hij volledig uit het niets de aansluitingstreffer maakte, maar vier minuten later maakte Janko met een rake kopbal de 2-4. In diezelfde aanval raakte Ruiz echter geblesseerd. De aanvaller verstapte zich en verliet per brancard het veld.

De overwinning kwam voor FC Twente in de resterende elf minuten niet meer in gevaar, waardoor de club op gelijke hoogte kwam met PSV. Beide clubs hebben 34 punten uit zestien wedstrijden. De Eindhovenaren hebben echter een beter doelsaldo. NEC blijft steken op de elfde plaats, met negentien punten uit zestien duels. Foto: VI Images