Ruime zeges Barcelona, Villarreal en Atlético Madrid

Málaga-Barcelona 1-4

Barcelona blijft heel makkelijk scoren en won ook op bezoek bij het goed presterende Málaga met grote cijfers. De Catalanen maakten er vier en de teller in de laatste drie competitieduels staat al op veertien en op zeven zeges op rij.

Xavi scoorde twee keer op het drijfnatte veld in La Rosaleda. De architect van de Blaugranas mikte een vrije trap heerlijk raak en rondde af na een mooie aanval via Samuel Eto'o en Thierry Henry. Lionel Messi (rebound) en Daniel Alves (via verdediger Wellington) maakten de andere goals namens Barça, dat aan kop gaat van de Primera División.

Athletic de Bilbao-Villarreal 1-4In de eerste helft leek het er zeker niet op dat Villarreal zo ruim zou gaan winnen. Sterker nog, Bilbao speelde uitstekend en was de betere. Met de 1-1 ruststand mocht Villarreal de handen dichtknijpen. Na rust waren de verhoudingen volledig omgedraaid. Villarreal excelleerde en scoorde drie keer fraai. Invaller Joey Altidore maakte de 4-1 enkele seconden nadat hij was ingevallen. Villarreal heeft één punt minder dan Barcelona en staat tweede.

Atlético Madrid-Real Mallorca 2-0Atlético had de zege weer eens te danken aan Sergio Agüero. De twintigjarige Argentijnse spits maakte beide doelpunten tegen het taaie en strijdlustige Mallorca. Agüero opende de score na twaalf minuten met een listig lobje op aangeven van Maniche en was scherp toen een schot van Diego Forlán mislukte. Atlético, waar John Heitinga de hele wedstrijd meespeelde, bezet de zesde plaats in de Spaanse competitie.