Ruime zege Cambuur, verrassend verlies Willem II

Van de achtervolgers op koploper FC Zwolle hield alleen SC Cambuur gelijke tred. Willem II raakte verder achterop door een verrassende nederlaag bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard-Willem II 3-1Willem II keerde met een slecht gevoel terug uit Limburg. De Tilburgse formatie kwam via Danny Guyt vroeg in de tweede helft naast Fortuna Sittard, dat echter in de slotfase toesloeg via Harrie Gommans en Danny Hoesen. De achterstand op FC Zwolle, dat met 2-1 won van FC Emmen, groeide voor Willem II tot dertien punten.

SC Cambuur-SC Veendam 5-1SC Cambuur profiteerde van het puntenverlies van Willem II en klom naar de derde plaats. De Friese formatie rekende resoluut af met SC Veendam, dat na tien minuten via Pepijn Kluin aan de leiding kwam. Mark de Vries en Melvin de Leeuw hadden beiden met twee treffers een aanzienlijk aandeel in de 5-1 zege.

FC Volendam-Helmond Sport 3-1Dankzij de 3-1 overwinning op Helmond Sport revancheerde FC Volendam zich voor de nederlaag van vorige week bij Almere City FC. Jack Tuyp was met twee doelpunten de gevierde man bij de Noord-Hollandse ploeg, die naar de vijfde plaats klom.

Overige uitslagen:Go Ahead Eagles-Almere City FC 2-2AGOVV Apeldoorn-FC Dordrecht 2-3FC Oss-Telstar 3-1 Foto: VI Images