Ruime winst PSV dankzij hattricks Mertens en Locadia

PSV heeft zondagmiddag met 6-0 gewonnen bij VVV-Venlo. Door drie treffers van zowel Dries Mertens als Eredivisie-debutant Jürgen Locadia behaalde de formatie van trainer Dick Advocaat een ruime zege. Na een rode kaart voor VVV-spits Uche Nwofor maakte PSV er freewheelend een afstraffing voor de thuisploeg van. Uiteraard was Locadia (foto) het middelpunt van de feestvreugde met zijn (valse) hattrick.

Ruime winst PSV dankzij hattricks Mertens en Locadia

Het duel in Limburg ontbrandde al in de eerste minuut met een kans voor Nwofor en een schot tegen de paal van Mark van Bommel. Vervolgens had PSV ruim twintig minuten nodig om de ban te breken. Dries Mertens schoot na een zelf opgezette aanval raak met een droge schuiver.

Diezelfde Mertens was tien minuten voor rust opnieuw trefzeker. Op schitterende wijze draaide hij de bal met buitenkant rechts in de kruising: 0-2. Dat PSV niet ging rusten met een grotere voorsprong had de ploeg aan zichzelf te danken.

De rode kaart voor Nwofor nam na 64 minuten het laatste beetje spanning weg. Het wegzenden van de spits was wel discutabel. Waar hij in eerste instantie voor een domme handsbal een gele kaart kreeg, leek hij bij zijn tweede handsbal nota bene in het zestienmetergebied van PSV omver geduwd te worden door Timothy Derijck. Arbiter Eric Braamhaar oordeelde evenwel dat er van een penalty geen sprake was, maar van een opzettelijke handsbal juist wél en toonde de Nigeriaan zijn tweede kaart.

Het verzet van VVV was direct gebroken en PSV liep door drie goals van de ingevallen Locadia en de derde van Mertens (hij schoot raak in de korte hoek na een knappe solo) uit naar een ruime 6-0 zege. Locadia beleefde zo een uiterst succesvol Eredivisie-debuut. Hij vond het net door goed aangeven van Ola Toivonen, nog een intikker en een schot in de lange hoek.

Omdat PSV-doelman Boy Waterman de nul hield, bleef voor de ploeg een negatief clubrecord uit. Voor het eerst in zeventien uitbeurten stapte de Eindhovense club met een clean sheet van het veld, waardoor het clubrecord uit 1959 (zestien keer op rij een tegentreffer in een uitduel) zondag net niet verbeterd werd. PSV is na zondag samen met Ajax gedeeld derde achter FC Twente en Vitesse. De achterstand op de koploper bedraagt drie punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's