Ruime winst Joshua John, krappe zege Panathinaikos

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Panathinaikos heeft een moeizame 2-1 overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Panionios • Via Antonis Petropoulos en Loukas Vyntra stond de ploeg binnen een half uur tijd op een 0-2 voorsprong, maar werd het na de aansluitingstreffer van Markos Dounis nog spannend • Panathinaikos sloot de partij echter met een overwinning af, waardoor het momenteel op de zesde plaats staat • Panionios is vierde • • FC Nordsjælland heeft zich zonder moeite ontdaan van Brøndby IF • De thuiswedstrijd werd met 3-0 gewonnen • Joshua John moest het veld na een uur verlaten voor Kasper Lorentzen • De ploeg van John staat nu negen punten achter op koploper FC Kopenhagen • Brøndby staat op de laatste plaats •

Dirk Kuyt heeft Fenerbahçe een punt bezorgd • De Nederlander leek met de Turkse topclub op verlies af te stevenen bij Kayserispor toen Bobô na 83 minuten de 1-0 maakte • Een uiterste inspanning van Fenerbahçe bleek uiteindelijk genoeg • Kuyt zette in de 89ste minuut de 1-1 eindstand op het scorebord • Het betekende zijn vijfde competitietreffer • Fenerbahçe komt door de remise op de vierde plek te staan met 24 punten uit veertien duels, twee punten achter de koplopers Galatasaray en Antalyaspor • Kayserispor staat vijftiende • • Een hattrick van Jelle Vossen heeft het RC Genk van trainer Mario Been drie punten bezorgd • In een doelpuntenfestijn werd Lokeren met 3-4 verslagen • De thuisploeg kwam nog op voorsprong dankzij Ivan Leko • Vervolgens was het de beurt aan Vossen, die in de 30ste, 35ste en 61ste minuut scoorde • Genk verspeelde de 1-3 voorsprong toen Lokeren terug tot 3-3 kwam • Vijf minuten voor tijd bezorgde Steven Joseph-Monrose Genk uiteindelijk toch de zege • Glynor Plet viel tien minuten voor tijd in • Genk staat vierde met 32 punten en heeft daarmee een punt minder dan nummer drie Lokeren •

• Standard Luik blijft maar klimmen op de ranglijst van de Jupiler Pro League • Op bezoek bij laagvlieger Waasland-Beveren werd er met 0-2 gewonnen • Imoh Ezekiel trof al na twaalf minuten doel • Diep in blessuretijd bracht William Vainqueur de definitieve beslissing • Standard Luik is daardoor nu terug te vinden op een gedeelde vijfde plek, samen met Club Brugge • De achterstand op koploper Anderlecht bedraagt elf punten • • Rangers FC heeft de vierde ronde van de Schotse beker overleefd • De voormalig topclub won in eigen huis simpel met 3-0 van Elgin City • Voor Hearts bleek de vierde ronde het eindstation van het bekertoernooi • De Premier League-ploeg verloor van competitiegenoot Hibernian met 1-0 • • Olympique Marseille heeft door een 2-1 overwinning op Stade Brest zijn positie als nummer twee verstevigd • De ploeg van trainer Elie Baup kwam op voorsprong dankzij Souleymane Diawara, waarna voormalig AZ-aanvaller Charlison Benschop de gelijkmaker voor zijn rekening nam • Zijn tweede treffer van het seizoen was echter niet genoeg voor een punt • André Ayew was elf minuten na rust matchwinner op aangeven van Joey Barton, die ook al aan de basis stond van de 0-1 • Marseille is tweede op drie punten van Olympique Lyon, Benschop staat met Brest veertiende • • Een doelpunt van Michael Dingsdag was voor FC Sion niet voldoende om BSC Young Boys van het lijf te houden: 3-1 • De Nederlandse verdediger zette zijn ploeg na een half uur op voorsprong, nadat Young Boys met tien man was komen te staan door een rode kaart van Juhani Olaja • Young Boys sloeg met een man minder echter terug via Alain Nef en Rapaël Nuzzolo, die in het laatste kwartier twee keer scoorde • Sion geeft daardoor de tweede plaats uit handen en staat nu vierde • Young Boys staat een plek lager met acht punten minder • Guus Hiddink heeft uitstekende zaken gedaan in de Russische Premjer Liga • De trainer won met zijn FC Anzhi de topper van koploper CSKA Moskou met 2-0 • Lacina Traoré en Mbark Boussoufa waren verantwoordelijk voor de doelpunten • CSKA moest de gehele tweede helft met tien man spelen toen Aleksandrs Cauna op slag van rust zijn tweede gele kaart kreeg • Door de overwinning komt Anzhi op gelijke hoogte met CSKA Moskou, dat voor vandaag nog alleen koploper was • Beide ploegen hebben veertig punten uit achttien duels • Zenit Sint-Petersburg volgt met drie punten achterstand • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.