Ruime uitoverwinning NEC tegen negen Zwollenaren

PEC Zwolle wacht nog altijd op de eerste competitieoverwinning dit seizoen. NEC kwam op bezoek in Zwolle voor de tweede keer dit seizoen tot winst in een uitwedstrijd: 0-4.

Ryan Koolwijk opende de score na achttien minuten vanaf de strafschopstip, doordat Joey van den Berg hands maakte in zijn eigen zestienmetergebied. Tien minuten later stond Zwolle voor een bijna onmogelijke opgave toen Leon ter Wielen Søren Rieks naar de grond bracht.

De doelman moest zijn overtreding bekopen met een rode kaart. Tot overmaat van ramp verzilverde Koolwijk de toegewezen strafschop.

Tien minuten na rust moesten de Zwollenaren zelfs met negen man verder, nadat Van den Berg van scheidsrechter Danny Makkelie zijn tweede gele kaart kreeg. Evander Sno bracht de score met een vrije trap tot 0-3.

De hoop op een goed resultaat bij Zwolle was definitief verdwenen, waardoor NEC bloed rook. Verder dan de 0-4 van Melvin Platje, die trefzeker was nadat de ingevallen doelman Danny Wintjens de bal los liet, kwamen de Nijmegenaren echter niet.

NEC blijft door de overwinning in uitwedstrijden ongeslagen en staat op zes punten uit vier wedstrijden. Zwolle heeft twee punten uit de eerste vier duels gehaald. Foto: VI Images