Rui Vitória: 'Benfica is niet bang voor Bayern'

Reacties

Benfica-trainer Rui Vitória vindt het miraculeus dat hij met zijn ploeg is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Champions League. Volgens hem is Benfica bij lange na niet zo sterk als voorheen.

Rui Vitória: 'Benfica is niet bang voor Bayern'

'We bevinden ons in een overgangsjaar en ik moet veel jonge en onervaren spelers inpassen. Dat het ons is gelukt om zover te komen in de Champions League, maakt me ontzettend trots', aldus Vitória in de aanloop naar de eerste kwartfinalewedstrijd tegen Bayern München van dinsdag.

Met Renato Sanches (18) en Goncalo Guedes (19) beschikt Benfica over twee supertalenten van eigen bodem die vrijwel wekelijks in actie komen. Heel lang speelt het duo mogelijk niet meer in Lissabon, want Europese topclubs liggen op de loer. 'Het is prachtig hoe zij zich ontwikkelen', vervolgt Vitória, die erkent dat hij mogelijk niet lang meer met het tweetal werkt. 'Vroeger was Benfica een van de grootste clubs van de wereld, maar de financiële verhoudingen zijn totaal veranderd.'

Door die verschoven verhoudingen is Benfica ook de underdog voor de clash met Bayern. 'Bayern heeft een geweldig team, maar wij willen winnen. Dat kan alleen als we ons beseffen dat Bayern een sterkere ploeg heeft dan wij. We moeten hun sterke punten herkennen en ons erop voorbereiden. Bayern is een potentiële Champions League-winnaar, maar wij zijn niet bang.'

'Er zijn in dit toernooi veel grotere en rijkere clubs overgebleven. Het enige dat wij kunnen doen is ons perfect voorbereiden en alles in het werk stellen om zo'n club te verrassen. Dat doen we dit hele seizoen al en dat wil ik tegen Bayern ook zien', sluit Vitória af. Benfica kan dinsdag in München niet beschikken over de geblesseerden Júlio César, Luisão en Nuno Santos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.