Rugblessure haalt streep door EK voor Deense doelman

Denemarken zal op 9 juni tegen Oranje niet aantreden met de vaste doelman Thomas Sørensen. De sluitpost van Stoke City is verwijderd uit de EK-selectie van bondscoach Morten Olsen vanwege een rugblessure.

Rugblessure haalt streep door EK voor Deense doelman

Kasper Schmeichel, de zoon van de legendarische oud-doelman Peter Schmeichel, is de vervanger van Sørensen. Momenteel staat de jonge doelman onder contract bij Leicester City.

Sørensen keepte zaterdag nog wel in het oefenduel met Brazilië (1-3). Na een flater van zijn kant, die de openingstreffer van Hulk betekende, verliet hij later het veld met de rugblessure. Inmiddels is gebleken dat die kwetsuur hem ook het EK kost.

Olsen had zich na het oefenduel nog kritisch uitgelaten over Sørensen. 'Ik heb altijd gezegd dat er geen discussie zou zijn over mijn eerste doelman, maar die moet dan wel over de juiste vorm beschikken.'

Waarschijnlijk is Anders Lindegaard, onder contract bij Manchester United, de nieuwe eerste keus bij de Denen. Oranje treft op 9 juni de ploeg van Olsen in de eerste groepswedstrijd, waarna voor beide ploegen nog duels met Duitsland en Portugal volgen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's