Rudnevs bezorgt HSV drie punten met weergaloze volley

VfB Stuttgart heeft zondagmiddag in eigen huis opnieuw verloren. Het elftal won sinds 15 december vorig jaar pas één keer. Nu bleek Hamburger SV met 1-0 te sterk.

Voor HSV, waar Jeffrey Bruma en Rafael van der Vaart in de basis begonnen, was een overwinning belangrijk om zich bij de subtop van de Bundesliga te melden.

Stuttgart begon aan de wedstrijd met een somber perspectief, aangezien degradatievoetbal bij een nederlaag steeds dichterbij zou komen.

De thuisploeg leverde strijd, maar creëerde weinig kansen. In de tweede helft oogde HSV een stuk scherper en kwam het in de 51ste minuut terecht op voorsprong. Een weergaloze volley van Artjoms Rudnevs bleef het enige doelpunt van de wedstrijd.

Daardoor staan Van der Vaart en zijn teamgenoten momenteel op de zesde plaats van de Bundesliga. Stuttgart is dertiende, met slechts één punt voorsprong op nummer vijftien Fortuna Düsseldorf

Overige uitslagHannover 96 - Eintracht Frankfurt 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.