Rubin Kazan vervangt Büttner en co in Europa League

Reacties

Rubin Kazan neemt de plek in de voorronde van de Europa League in van Dinamo Moskou. Die ploeg werd voor een jaar uitgesloten vanwege financiële perikelen.

Rubin Kazan vervangt Büttner en co in Europa League

Eind vorige maand werd bekend dat de werkgever van onder anderen Alexander Büttner (foto) van de UEFA een jaar lang niet mee mag doen aan Europees voetbal. De club uit de Russische hoofdstad voldeed namelijk niet aan de regels van het Financial Fair Play. Ondanks de vierde plaats in de competitie is er komend seizoen dus geen Europa League-voetbal voor de blauw-witten.

De plek van Dinamo Moskou wordt nu ingenomen door nummer vijf Rubin Kazan. Dat stroomt in de derde voorronde in van het tweede Europese toernooi. De heenwedstrijd van die ronde wordt op donderdag 30 juli gespeeld.

Vorig seizoen deed Dinamo Moskou het nog zeer behoorlijk in de Europa League. De Russen waren in de groepsronde tweemaal te sterk voor PSV en versloegen in de knock-outfase Anderlecht (foto). Napoli bleek in de ronde daarna te sterk. Het was voorlopig het laatste Europese avontuur voor de werkgever van - naast Büttner - ook voormalig FC Twente-verdediger Douglas en ex-PSV'er Balázs Dzsudzsák.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.