Royale zeges voor Napoli, Internazionale en Roma

Napoli haalde uit tegen Genoa, terwijl Internazionale en AS Roma hun opmars in de Serie A vervolgen door respectievelijk zeges op Lecce en Bologna.

Internazionale-Lecce 4-1Inter kwam verrassend op achterstand tegen nummer laatst Lecce. Luís Muriel opende de score namens de bezoekers halverwege de eerste helft. Voor rust maakte Giampaolo Pazzini gelijk uit een voorzet van de Braziliaanse rechtsachter Maicon. In de tweede helft was Diego Milito na zeven doelpuntloze wedstrijden eindelijk weer eens trefzeker.

Esteban Cambiasso besliste de wedstrijd, waarna Ricky Alvarez in de slotfase de eindstand op 4-1 bepaalde. Inter is ondertussen opgeklommen naar plek vijf in de Serie A. Lecce blijft laatste.

Napoli-Genoa 6-1Napoli had de zaken snel voor elkaar tegen Genoa. Binnen 25 minuten kon het thuispubliek al drie keer juichen. Edinson Cavani scoorde twee keer, Marek Hamsik maakte er één. Nog voor rust deed Jorquera iets terug namens Genoa.

De vierde treffer van Goran Pandev vlak voor rust en de vijfde van Walter Gargano maakten de laatste veertig minuten overbodig. Napoli geloofde het wel en voegde er alleen middels Juan Zuniga nog een treffer aan toe. De 6-1 was de grootste zege van het seizoen voor de Napolitanen.

Bologna-AS Roma 0-2AS Roma heeft de opgaande lijn te pakken. Na de uitzege bij Napoli volgde een regelmatige overwinning bij Bologna. Rodrigo Taddei en Pablo Daniel Osvaldo maakten de Romeinse goals in de eerste helft. Trainer Luis Enrique staat met AS Roma inmiddels zevende.

Overige uitslagenLazio-Chievo 0-0Atalanta Bergamo-Cesena 4-1Novara-Palermo 2-2Parma-Catania 3-3 Foto: VI Images