Routiniers Carroll en Hughes met Noord-Ierland mee naar EK

Reacties

De interlandloopbaan van Roy Carroll (38), Aaron Hughes (36) en Gareth McAuley (36) lijkt te eindigen met een absoluut hoogtepunt. Het ervaren trio maakt deel uit van de 23-koppige definitieve selectie van bondscoach Michael O'Neill voor de eerste EK-deelname in de historie van Noord-Ierland.

Routiniers Carroll en Hughes met Noord-Ierland mee naar EK

Carroll heeft het afgelopen seizoen het doel verdedigd van Notts County, op het vierde niveau in Engeland. Daar verloor hij in de slotfase van het seizoen zijn basisplek, al keerde hij in de laatste twee duels terug in de ploeg.

Hughes kwam in de Australische A-League bij Melbourne City slechts tot zes optredens, wat geen reden gebleken is om hem niet op te roepen. De verdediger heeft 99 interlands achter zijn naam staan. McAuley was ook op zijn 36ste nog een vaste kracht in de Premier League bij West Bromwich Albion. Hij geldt als een van de steunpilaren in het elftal van O'Neill.

Een andere opvallende naam in de selectie van Noord-Ierland is die van Josh Magennis. Als tiener was de inmiddels 26-jarige aanvaller een rugbyspeler. Magennis speelde zelfs voor de nationale jeugdploeg van Noord-Ierland. Hij keepte ook, maar was niet goed genoeg voor het eerste elftal van Cardiff City. Magennis mocht het als aanvaller proberen. Een gouden zet, want inmiddels staat hij in de aanval bij Kilmarnock en gaat hij dus mee naar het EK.

Noord-Ierland is overigens het eerste land dat de definitieve selectie bekend heeft gemaakt. Vrijdag werd de EK-debutant uitgezwaaid in de oefeninterland tegen Wit-Rusland (3-0 winst). In de groepsfase is Noord-Ierland gekoppeld aan Polen, Oekraïne en Duitsland.

EK-selectie Noord-Ierland

Keepers: Roy Carroll (Notts County), Michael McGovern (Hamilton), Alan Mannus (St. Johnstone).

Verdedigers: Jonny Evans (West Bromwich Albion), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Craig Cathcart (Watford), Conor McLaughlin (Fleetwood Town), Shane Ferguson (Millwall), Lee Hodson (MK Dons), Luke McCullough (Doncaster Rovers), Aaron Hughes (clubloos), Paddy McNair (Manchester United).

Middenvelders: Stuart Dallas (Leeds United), Chris Baird (Derby County), Jamie Ward (Nottingham Forest), Steven Davis (Southampton), Oliver Norwood (Reading), Corry Evans (Blackburn Rovers), Niall McGinn (Aberdeen).

Aanvallers: Kyle Lafferty (Norwich City), Conor Washington (Queens Park Rangers), Josh Magennis (Kilmarnock), Will Grigg (Wigan Athletic).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.