Routinier Bouma verrast door telefoontje van Van Gaal

Lees een het volledige interview met Wilfred Bouma én een uitgebreide reportage over Louis van Gaal in Voetbal International 32. De nieuwste editie ligt sinds woensdag in de winkel.

Routinier Bouma verrast door telefoontje van Van Gaal

Louis van Gaal wordt vrijdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Ook maakt hij de Oranje-selectie bekend voor het oefenduel met België, dat op woensdag 15 augustus in Brussel wordt gespeeld. Wilfred Bouma zal daar niet bij zijn.

De 34-jarige verdediger van PSV kreeg vorige week dinsdagavond tijdens Dinamo Kiev-Feyenoord telefoon. 'Met Louis van Gaal', hoorde hij aan de andere kant iemand zeggen. 'Ik dacht even dat iemand me voor de gek hield', zegt Bouma. 'Maar toen hij begon te praten, hoorde ik dat het echt Van Gaal was. Hij zei dat ik waarschijnlijk wel wist waarom hij belde en dat klopte.'

'Ik vind het niet verrassend dat ik niet in zijn plannen voorkom', vervolgt Bouma. 'Ik vond het wel heel netjes dat hij me belde om dat te vertellen. Hij legde me uit dat hij de voorkeur gaf aan jongere spelers en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar begrip voor heb. Tot slot zei hij wel dat bij hem de deur nooit dicht is en zo hebben we afscheid genomen.'

Bouma speelde 37 interlands, de laatste in de aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne. Hij verwacht dat het daarbij blijft. 'Wat Oranje betreft reken ik nergens meer op, maar ik heb niet bedankt. Ik heb drie EK's meegemaakt, tijdens de WK's was ik helaas telkens geblesseerd. Op het laatste toernooi afgelopen zomer ben ik niet in actie gekomen. Van Marwijk koos voor Vlaar toen er een plekje vrijkwam. Jammer, maar dat is niet anders.' (Thijs Slegers)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's