Roulerend Rapid waarschuwt Ajax met zege op Salzburg

Rapid Wien reist vol vertrouwen af naar Amsterdam voor de terugwedstrijd tegen Ajax. Met een aantal reserves werd namelijk een knappe 2-1 zege geboekt bij regerend kampioen Red Bull Salzburg.

Met het oog op de return tegen Ajax op dinsdag besloot Rapid-trainer Zoltan Barisic vier spelers, waaronder uitblinkers Philipp Schobesberger en Robert Beric, rust te geven. Spijt kreeg hij niet van die beslissing, want in Salzburg stond zijn ploeg in de 33ste minuut dankzij twee standaardsituaties al op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na een kwartier sloeg Thanos Petsos (foto) al toe door een vrije trap op schitterende wijze over de muur te krullen. Achttien minuten later onderscheidde Stefan Schwab, die tegen Ajax rood kreeg vanwege een doldwaze tackle op Jairo Riedewald, zich dit keer op positieve wijze. Hij schoot raak nadat de bal na een vrije trap voor zijn voeten was beland.

Toen Salzburg na rust aandrong, besloot Rapid toch Schobesberger en Beric in te brengen. Zij konden echter ook niet voorkomen dat Dmitri Oberlin de aansluitingstreffer binnengleed. In de slotfase kreeg Rapid meerdere kansen om het duel in het slot te gooien, maar dat liet de Ajax-opponent na. Salzburg verprutste eveneens een aantal mogelijkheden, waardoor de bezoekers uit Wenen nu al een voorsprong van zes punten hebben op de huidige landskampioen.

De heenwedstrijd van Ajax tegen Rapid leverde in Oostenrijk een 2-2 gelijkspel op. De Amsterdammers stonden bij rust nog op een 2-0 voorsprong, maar die werd in de tweede helft uit handen gegeven. Desondanks begint Ajax dinsdag in de Amsterdam Arena dankzij de gemaakte uitdoelpunten toch met een klein voordeel.