Rotterdam het hardst getroffen door Zeister schoonmaak

Reacties

Oranje-bondscoach Danny Blind laat een paar opmerkelijke namen buiten zijn voorselectie voor de eerste interlands van 2016. De voornaamste slachtoffers spelen bij Feyenoord of hebben ooit in De Kuip onder contract gestaan.

Rotterdam het hardst getroffen door Zeister schoonmaak

Ten opzichte van de laatste voorselectie die de Zeeuwse keuzeheer bekendmaakte - voor de oefenduels met Wales en Duitsland (dat later werd afgelast wegens terreurdreiging) - zijn er liefst tien wijzigingen. Opmerkelijk genoeg zijn drie van de zeven 'keuzes' negatief uitgepakt voor Feyenoord. Enkel doelman Kenneth Vermeer is nog welkom.

Begin november 2015 nam Blind Eljero Elia, Terence Kongolo en Marko Vejinovic namelijk nog wel op in zijn voorselectie. Vier maanden later bleef het voor het drietal stil vanuit Zeist. Daarnaast kregen ook Vurnon Anita (Newcastle United), Anwar El Ghazi (Ajax), Karim Rekik (Olympique Marseille), Maarten Stekelenburg (Southampton) geen uitnoding. Dat heeft verschillende redenen.

El Ghazi en Rekik spelen wel bij hun clubs, maar worden genegeerd zoals dat ook bij de opnieuw gepasseerde rechtsbacks Paul Verhaegh en Gregory van der Wiel en centrale verdediger Wesley Hoedt (dat drietal behoorde in november al niet tot de voorselectie) gebeurt. Stekelenburg is in Engeland voorbijgestreefd door de van een blessure herstelde Fraser Forster, terwijl Anita net terug is van een achillespeesblessure.

VfL Wolfsburg-spits Bas Dost en Ajacieden Jairo Riedewald en Kenny Tete behoorden bij de laatste interlands van Oranje nog wel tot de gelukkigen, maar moeten nu geblesseerd toekijken.

Bruno Martins Indi hoefde na zijn rode kaart in het EK-kwalificatieduel met IJsland (1-0 nederlaag) niet meer te rekenen op een uitnodiging vanuit Zeist.
Bruno Martins Indi hoefde na zijn rode kaart in het EK-kwalificatieduel met IJsland (1-0 nederlaag) niet meer te rekenen op een uitnodiging vanuit Zeist.

Voor ex-Feyenoorders Robin van Persie en Bruno Martins Indi zijn de zorgen groter. De 101-voudig international kwam in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië in oktober (3-2 nederlaag) voor het laatst in actie voor Oranje. De aanvaller van Fenerbahçe liet toen bij zijn invalbeurt een eigen doelpunt en de aansluitingstreffer aantekenen. Voor Van Persie dreigt daarmee een roemloos einde van zijn interlandloopbaan.

Martins Indi is sinds zijn korte optreden in het EK-kwalificatieduel met IJsland uit de gratie bij Blind. De verdediger moest toen al na 33 minuten inrukken met een directe rode kaart, leidde daarmee de nipte 1-0 nederlaag in en werd sindsdien niet meer geselecteerd. De contractspeler van FC Porto is nu voorbijgestreefd door onder anderen Timo Letschert.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.