Rotatiekoning Zidane nog niet bezig met Gouden Dubbel

Reacties

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane was zaterdagavond na de simpele 0-4 overwinning bij Granada in zijn nopjes met het feit dat zijn 'Plan B' dit seizoen zo goed werkt. Onder anderen Cristiano Ronaldo werd weer eens gespaard in een uitwedstrijd in de competitie.

Rotatiekoning Zidane nog niet bezig met Gouden Dubbel

'Of we hem bewust niet opnamen in de selectie zodat hij meer rust krijgt? Jazeker', meldde Zidane na afloop van de zege. 'Voor een coach zijn wedstrijden als deze het beste wat er is. Deze duels bewijzen dat iedereen betrokken is bij het team en goed presteert. Ook spelers die minder minuten krijgen, leveren dit seizoen een grote bijdrage aan de prestaties.'

Real Madrid heeft net zoveel punten (84) als Barcelona, maar wel nog een inhaalwedstrijd tegen Celta de Vigo tegoed. De Koninklijke staat na de 3-0 zege op Atlético Madrid in de eerste ontmoeting in de halve finale bovendien op de drempel van de eindstrijd in de Champions League.

De laatste keer dat Real de Gouden Dubbel (landstitel en Europa Cup 1 of Champions League) pakte, was in 1958. 'Ik droom daar momenteel niet van', beweerde Zidane. 'Ik ben alleen bezig met de return tegen Atlético van woensdag. We zien later wel wat er allemaal mogelijk is. Het belangrijkste is dat de spelers uitrusten van de wedstrijd tegen Granada. De dubbel is momenteel geen realiteit.'

Barcelona
Barcelona jaagt eveneens op een dubbel, al betreft het hier de combinatie competitie en Copa del Rey-toernooi. Met een 4-1 overwinning op Villarreal bleef de ploeg van coach Luis Enrique zaterdag in elk geval in de titelrace.

Voor de zoveelste keer maakten Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez het verschil voor de Catalanen. 'Jaren geleden werd beweerd dat elk team maar één superster kan herbergen. Toen Neymar in 2013 kwam hoorde je veel kritiek omdat er één vedette te veel zou zijn. Nu hebben we drie wereldsterren in de aanval en draait het goed', meldde Luis Enrique na afloop.

Het programma van Real Madrid en Barcelona in La Liga:

Real Madrid (35-84)Barcelona (36-84)
14/05 - Sevilla (thuis)14/05 - Las Palmas (uit)
17/05 - Celta de Vigo (uit)21/05 - Eibar (thuis)
21/05 - Málaga (uit)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.