Rostov ontloopt nieuwe straf voor banaan tegen PSV

Reacties

De UEFA start toch geen onderzoek naar de banaan die door supporters van FK Rostov op het veld werd gegooid in het treffen met PSV afgelopen woensdag (2-2).

Rostov ontloopt nieuwe straf voor banaan tegen PSV

'Er is geen disciplinaire zaak gestart na de wedstrijd', meldt de Europese voetbalbond in een verklaring. 'Verder hebben we geen commentaar.' De anti-racismebeweging FARE Network meldde zich woensdag na het duel in Rusland bij de UEFA naar aanleiding van het incident. Volgens FARE werd de banaan in de richting van Jetro Willems gegooid.

De voorzitter van de Russische bond vreesde vervolgens voor een straf voor Rostov. 'Deze banaan zal ons duur komen te staan. Gezien het recente verleden is dit het ergste wat de club kon overkomen. Misschien wordt Rostov gedwongen een wedstrijd achter gesloten deuren te spelen.'

De UEFA had de club wel bestraft na racistisch gedrag in het duel met Ajax in de voorronde van de Champions League (4-1), tegen PSV bleef daarom al een deel van het stadion gesloten. Een nieuwe sanctie voor de Russen blijft dus uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.