Rosenberg held van Malmö FF, Benson uitgeschakeld

Dankzij twee treffers van Markus Rosenberg heeft Malmö FF de play-offs van de Champions League bereikt. Ook Zenit Sint-Petersburg mag nog hopen op de groepsfase van het miljoenenbal, terwijl Fred Benson met Sheriff Teraspol werd uitgeschakeld.

Malmö FF - Sparta Praag 2-0 (2-4)
Na de 4-2 nederlaag van vorige week in Tsjechië was uitschakeling nabij voor Malmö FF, maar de ploeg van trainer Åge Hareide plaatste zich toch voor de play-offs van de Champions League. En dat was te danken aan Markus Rosenberg, die met twee doelpunten voor een 2-0 overwinning zorgde.

De ex-Ajacied opende tien minuten voor rust de score op aangeven van Isaac Thelin. Tien minuten na rust was de aanvoerder van de Zweden ook verantwoordelijk voor de tweede treffer, die genoeg bleek voor een plek in de volgende ronde. Op basis van uitdoelpunten is Malmö FF nog twee wedstrijden verwijderd van een plek in de groepsfase.

Zenit Sint-Petersburg - AEL Limassol 3-0 (0-1)
Ook Zenit Sint-Petersburg overleefde de derde voorronde, al werd dat vooraf ook verwacht toen de Russen bij de loting gekoppeld werden aan AEL Limassol. Maar vorige week was de club uit Cyprus thuis met 1-0 te sterk. Ook in Sint-Petersburg hield de ploeg van trainer Ivaylo Petev lang stand, want pas in de 55ste minuut opende Zenit de score via Salomón Rondón.

Op dat moment speelde Limassol al met tien man, aangezien Danielzinho al na 26 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Beide clubs leken af te stevenen op een verlenging, maar in de slotfase zorgden Danny en Aleksandr Kerzhakov voor de 3-0 zege.

Sheriff Tiraspol - Slovan Bratislava 0-0 (1-2)
In eigen huis moest Sheriff Tiraspol een 2-1 nederlaag van het heenduel met Slovan Bratislava zien goed te maken, maar de Moldaviërs slaagden daar niet in. De van PEC Zwolle overgenomen Fred Benson speelde 61 minuten mee, maar net als zijn ploeggenoten wist hij het net niet te vinden. Het bleef 0-0, waardoor Slovan Bratislava zich plaatste voor de play-offs.