Roorda volgt bij PSV naar Fulham vertrokken Segers op

Op voorspraak van manager Martin Jol gaat Hans Segers aan de slag als keeperstrainer bij Fulham, waarvoor hij PSV verlaat. In Eindhoven volgt oud-doelman Bas Roorda hem op.

Roorda volgt bij PSV naar Fulham vertrokken Segers op

Segers ging in op een aanbieding van de Londense club, waar hij Kevin Hitchcock gaat vervangen. Voor de voormalige keeper (49) betekent het een hereniging met Jol, met wie hij in het verleden bij Tottenham Hotspur samenwerkte. 'Ik ken hem erg goed', bevestigde de Scheveningse manager.

In 2008 keerde Segers terug bij PSV, de club waar hij zijn carrière begon. Vanaf 1 juli neemt Roorda diens taken over. De 38-jarige Drent keert daarmee terug bij de club waar hij vorig jaar zijn loopbaan afsloot. Afgelopen jaar werkte hij bij spelersvakbond VVCS.

'Ik was blij met de kans die ik van de VVCS kreeg en vond het heel leerzaam om spelersbegeleiding te doen', zei Roorda op de website van PSV. 'In de loop van dit jaar, toen ik in gesprek kwam met PSV, begon het veld echter weer te trekken. Ik vind met de jeugd werken hartstikke leuk en kijk er naar uit om dadelijk op De Herdgang met de PSV-talenten aan de slag te gaan.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's