Roorda vertrekt naar tweede divisie van Australië

Reacties

Geert Arend Roorda vertrekt in de winterstop naar Richmond SC, dat uitkomt op het tweede niveau van Australië. De 27-jarige middenvelder (foto, rechts) speelt komend weekend zijn laatste wedstrijd voor FC Dordrecht, waarvoor hij op amateurbasis uitkwam.

Roorda vertrekt naar tweede divisie van Australië

'Na mijn blessures heb ik keihard gewerkt om weer terug te komen. FC Dordrecht heeft mij de kans gegeven om weer op hoog niveau te voetballen, daar ben ik de club dankbaar voor. Was er geen andere club gekomen dan had ik hier met veel plezier het seizoen afgemaakt', licht Roorda, geplaagd door meerdere knieblessure en een hardnekkige achillespeeskwetsuur, zijn vertrek op de clubsite van De Schapenkoppen toe.

'Australië stond altijd al op mijn verlanglijstje, na alle ellende die ik heb gehad met mijn blessures stond het avontuur voorop. Via oud-voetballer Bas van den Brink, die ook in Australië heeft gespeeld, kwam ik bij Richmond terecht. Een nu nog kleine maar ambitieuze club in Melbourne. De competitie begint daar half februari, in januari vertrek ik naar Melbourne zodat ik eerst kan acclimatiseren.'

De ex-speler van SC Heerenveen, Excelsior en NEC is met Richmond een contract voor zeven maanden overeengekomen. 'Zo lang duurt de competitie, inclusief de play-offs. Dan kijken we weer verder. Ik kan altijd terug naar Nederland, maar misschien bevalt het me daar heel goed.' Zaterdag neemt hij afscheid van FC Dordrecht. De selectie van trainer Harry van den Ham gaat dan op bezoek bij Achilles '29 in de achttiende speelronde van de Jupiler League. Roorda kwam dit seizoen tot dertien competitieduels, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.