Roorda verruilt werklozenelftal voor FC Dordrecht

Reacties

Geert Arend Roorda speelt komend seizoen in het shirt van FC Dordrecht. De 27-jarige middenvelder was transfervrij en tekent een contract voor een jaar bij de ploeg van trainer Jan Everse.

Roorda verruilt werklozenelftal voor FC Dordrecht

De technische staf van de club uit de Jupiler League is zeer te spreken over de komst van Roorda. 'Hij heeft deze week met de selectie meegetraind en is topfit. Met Geert Arend halen we een gedreven en ervaren speler in huis, precies wat we zochten.'

Roorda is afkomstig uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen, waar hij van 2007 tot 2012 voor de hoofdmacht uitkwam. In het seizoen 2010/11 werd hij verhuurd aan Excelsior. In Kralingen maakte hij indruk met negen goals in vijftien duels. Na zijn tijd in Friesland speelde de middenvelder nog voor NEC en Sparta Rotterdam. Sinds zijn vertrek bij de Kasteelclub zat Roorda zonder club. De voorbije zomer hield hij zijn conditie op peil bij de vakbondsploeg van contractloze spelers (Team VVCS).

Onlangs legde Roorda, die in zijn loopbaan veelvuldig te maken kreeg met blessureleed, in gesprek met VI nog uit zich niet te groot te voelen voor het werklozenelftal, hij was er zelfs aanvoerder. 'Daar heb ik schijt aan, ik wil gewoon wedstrijden spelen.'

Soms dacht Roorda erover een studie of ander beroep op te pakken. Die gedachten duurden nooit lang. 'Ik wil nog voetballen. Daar heb ik heel mijn leven in geïnvesteerd. Die droom wil ik nog niet opgeven. Ik ga ervan uit dat ik nog wel Eredivisie-waardig ben. Maar ja, het wachten is tot een club mij een kansje wil geven.' Hij is niet meer in de positie om kritisch te zijn. 'Als er maar een verhaal achter zit.' Mogelijk heeft hij dat nieuwe verhaal nu gevonden in Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.