Roorda na een jaar terug in basis Heerenveen

Geert Arend Roorda krijgt na bijna een jaar vol fysieke ongemakken weer een basisplaats. De middenvelder moet voor 'rust en creativiteit' zorgen.

Roorda na een jaar terug in basis Heerenveen

De basisplaats is een volgende stap op weg naar een definitieve terugkeer. Roorda kent een moeizaam seizoen, dat wordt gekenmerkt door aanhoudende knieproblemen. Op 3 april maakte hij tegen Sparta Rotterdam zijn rentree. Tegen FC Twente staat hij zaterdag weer in de basis.

SC Heerenveen-trainer Jan Everse moet puzzelen door de absenties van Oussama Assaidi, Michael Dingsdag (beiden geschorst) en Mika Väyrynen (knie). Bovendien is de zieke Kristian Bak Nielsen een vraagteken.

Everse overweegt de middenvelders Viktor Elm en Philip Haglund centraal achterin te posteren, mocht Bak Nielsen nog te veel last hebben van de gevolgen van een virus. Maar ook als de Deen fit is, krijgt Roorda op het middenveld een basisplaats. 'Geert is fit. Hij mist misschien wedstrijdritme, maar zorgt voor rust en creativiteit', aldus Everse, die dan Haglund naar de bank verwijst. 'Philip is nog te onrustig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen