Rooney: 'Van Persie en ik weten oplossing voor elke situatie'

Robin van Persie heeft momenteel een periode van rust ingelast uit vrees voor overbelasting, maar zijn aanvalspartner Wayne Rooney heeft er alle vertrouwen in dat Manchester United na de interlandperiode zijn status als regerend kampioen van Engeland zal bevestigen.

Rooney: 'Van Persie en ik weten oplossing voor elke situatie'

United begon aan het nieuwe seizoen met drie nederlagen en één gelijkspel in de eerste zes competitieduels, maar richtte zich daarna op door in de maanden oktober en november slechts twee punten te morsen. De bijdrage van Van Persie en Rooney aan die succesvolle serie was onmiskenbaar. De Nederlander scoorde vier keer, de Engelsman tweemaal en bovendien stond het duo veelal aan de basis van elkaars treffers.

'Het is geweldig dat Robin en ik kansen voor elkaar kunnen creëren', vertelt Rooney op de clubwebsite. 'Dat is waar het voor iedere spits om draait, dat je met elkaar samenwerkt en goals maakt. We zijn allebei creatieve spelers, daarom denk ik dat we elkaar zo makkelijk vinden. We zijn allebei zúlke goede voetballers, dat we voor elke situatie wel een oplossing kunnen vinden.'

Met RvP en Wazza als koningskoppel heeft de ploeg van manager David Moyes de middenmoot nu achter zich gelaten. Manchester United staat na elf wedstrijden vijfde in de Premier League en de achterstand op koploper Arsenal bedraagt nog slechts vijf punten. Volgens Rooney is het niet meer dan logisch dat The Red Devils wat tijd nodig hadden om hun draai te vinden onder de opvolger van Sir Alex Ferguson.

'De laatste paar wedstrijden speelden we beter dan we dit seizoen tot dusverer hadden gedaan. Maar dat is onvermijdelijk na de komst van een nieuwe manager', stelt Rooney. 'Het is vanzelfsprekend dat het even duurt voordat een nieuwe werkwijze zijn vruchten afwerpt op het veld. Maar nu doen we in wedstrijden precies wat de manager van ons vraagt. November en december worden twee heel mooie maanden voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen