Rooney klimt gestaag op topscorerslijst Man United

Wayne Rooney maakte zondagmiddag door zijn twee doelpunten in de FA Cup-wedstrijd tegen Manchester City (3-2 zege) flinke progressie op de topscorerslijst aller tijden van Manchester United.

Rooney klimt gestaag op topscorerslijst Man United

De Engelse aanvaller voerde zijn totaal voor The Mancunians op naar 164 doelpunten in 346 wedstrijden. Rooney ging daarmee zijn huidige ploeggenoot Ryan Giggs (162 goals) en oud-speler Mark Hughes (163) voorbij en moet nu nog maar zes spelers vóór zich dulden.

Sir Bobby Charlton is met 249 doelpunten nog altijd eeuwig topscorer van Manchester United en blijft vooralsnog onaantastbaar voor Rooney. De aanvaller kan zich in het restant van dit seizoen nog wel richten op de totalen van Dennis Viollet en George Best (beide 179) en Joe Spence (168 goals). Zij bezetten de posities vier tot en met zes op de lijst met productiefste spelers.

Rooney staat na zijn twee treffers tegen Manchester City dit seizoen op zeventien treffers in 24 officiële wedstrijden. Dat is nu al één doelpunt meer dan tijdens de volledige vorige jaargang (zestien goals in veertig duels). (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's