Rooney jaagt op die ene ontbrekende hoofdprijs

Reacties

Wayne Rooney won met Manchester United zowat alle denkbare prijzen. Maar een trofee ontbreekt nog op zijn indrukwekkende erelijst. In meerdere opzichten is de FA Cup daarom een hoofdprijs.

Rooney jaagt op die ene ontbrekende hoofdprijs

Rooney haalt op FIFA.com herinneringen op. Aan de tijd dat hij als mannetje van negen voor de televisie zat, toen hij Paul Rideout in 1995 op Wembley de winnende zag maken namens Everton tegen Manchester United (1-0). Everton, de club waar hij opgroeide. En United, waarmee hij zelf twee keer de eindstrijd van het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld haalde. Maar beide keren verloor.

En als hij die FA Cup nog een keer wil winnen, dan kan het dit jaar. Veel favorieten zijn namelijk al uit het toernooi en in de kwartfinale speelt zijn ploeg nu thuis tegen Arsenal. 'Een erg belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben al een paar jaar geen finale gehaald, dus we hopen dat het nu weer eens lukt', aldus de aanvoerder.

Louis van Gaal gaf aan dat hij de wedstrijd als een soort finale ziet, want Liverpool is verder de enige topclub die nog in het toernooi zit. Bradford (League One), Reading (Championship), Aston Villa, West Brom en Blackburn zijn de overige deelnemers. Manchester United – Arsenal is maandagavond om 20.45 uur op Old Trafford.

De 29-jarige Rooney werd in zijn carrière met Manchester United vijf keer Engels kampioen, won twee League Cups, drie Community Shields, een Champions League en een WK voor clubteams. In 2005 verloor hij de finale van de FA Cup na strafschoppen van Robin van Persies Arsenal, twee jaar later was Arjen Robben met Chelsea na verlengingen te sterk (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.