Rooney: 'Ik praat nooit over record met Bobby Charlton'

Reacties

Na zijn twee goals van vorig jaar november tegen Schotland (1-3) kan Wayne Rooney vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen een volgende stap zetten richting de topscorerstitel aller tijden van Engeland, nu nog in handen van Sir Bobby Charlton.

Rooney: 'Ik praat nooit over record met Bobby Charlton'

Charlton scoorde tussen 1958 en 1970 in 106 interlands 49 keer voor de Engelse nationale ploeg, voor Rooney staat de teller na 101 caps op 46 treffers. De 29-jarige aanvalsleider van de koploper van Groep E erkende vrijdag op een persconferentie dat het record hem bezighoudt. 'Natuurlijk, ik weet dat ik er dicht tegenaan zit. Het zal een fantastisch moment zijn voor mezelf, een moment van trots als het me lukt.'

Al te veel focussen op de mijlpaal heeft volgens Rooney, nog maar twee goals verwijderd van nummer twee Gary Lineker (48), alleen maar een averechts effect. 'Hopelijk gebeurt het op een dag, en liever vroeger dan later. Maar ik moet me vooral blijven concentreren op wat me zo ver heeft gebracht en mijn best blijven doen voor het team. Hopelijk pik ik onderweg een paar doelpuntjes mee', aldus de aanvaller van Manchester United.

Sir Bobby Charlton overhandigt Wayne Rooney op 15 november voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Slovenië de trofee voor zijn honderdste interland namens Engeland.
Sir Bobby Charlton overhandigt Wayne Rooney op 15 november voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Slovenië de trofee voor zijn honderdste interland namens Engeland.

Het toeval wil dat Rooney en Charlton elkaar al jaren tegenkomen op Old Trafford. De 77-jarige clubicoon is behalve Engels topschutter aller tijden bovendien ook de man die in de historie van United het vaakst trefzeker was. 'Ik praat vrij regelmatig met hem bij de club, maar over het record begin ik nooit', vertelde Rooney met groot respect voor zijn voorganger. 'Hij geeft me altijd geweldige adviezen, ik heb fantastische gesprekken met hem.'

De kans dat Rooney tegen Litouwen doel treft, is gezien zijn vorm voor The Three Lions – vijf goals in de vier laatste interlands – meer dan aanwezig. Bijkomend voordeel is dat Louis van Gaal hem bij United de laatste weken ook weer als spits gebruikt, tot tevredenheid van bondscoach Roy Hodgson. 'We zijn er blij mee dat hij bij Manchester United weer voorin speelt, want wij hebben hem altijd als aanvaller gebruikt.' In de zeven wedstrijden dat Rooney de aanval van The Red Devils leidde, vond hij vijf keer het net. Als middenvelder stond hij in 2015 juist droog.

Topscorers aller tijden van de Engelse nationale ploeg
Speler Periode Caps Goals
Bobby Charlton 1958-1970 106 49
Gary Lineker 1984-1992 80 48
Wayne Rooney 2003-nu 101 46
Jimmy Greaves 1959-1967 57 44
Michael Owen 1998-2008 89 40
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.