Rooney helpt Man Utd aan zege in San Siro

AC Milan leek Manchester United onder de voet te gaan lopen in de achtste finale van de Champions League. Met een beetje geluk en dankzij Wayne Rooney zegevierden de Engelsen echter in San Siro (2-3), waar Clarence Seedorf met een prachtige hakbal het laatste woord had.

Rooney helpt Man Utd aan zege in San Siro

Onder aanvoering van Ronaldinho begon Milan uitstekend aan de wedstrijd. De Italianen kwamen na drie minuten ook al op voorsprong. Patrice Evra werkte de bal niet goed weg en Ronaldinho volleerde raak via het been van Michael Carrick. Edwin van der Sar was kansloos op de inzet van de Braziliaan.

Milan kreeg daarna kansen op 2-0. Zo schoot Klaas-Jan Huntelaar twee keer net naast. Verder kwam de spits overigens nauwelijks in het stuk voor, net zoals ook David Beckham vrij onopvallend speelde tegen zijn voormalige werkgever. Zowel Huntelaar als Beckham werd gewisseld. Seedorf was een van de invallers.

Na een kwartier spelen kreeg Manchester United een beetje vat op Milan. Bij een van de eerste uitvallen was het ook meteen raak, al kwam daar heel wat geluk bij kijken. Darren Fletcher zette voor op Paul Scholes die een enorme mistrap produceerde. De bal caramboleerde echter via zijn standbeen en door de benen van Alessandro Nesta (zie foto onder) via de binnenkant van de paal in het doel.

Na de gelijkmaker bleef Milan tot het rustsignaal de betere ploeg, maar Van der Sar stond geen tweede tegentreffer toe. In de tweede helft sloeg vervolgens het fenomeen Rooney twee keer toe. De aanvaller stond de eerste 45 minuten geïsoleerd, maar kwam op toeren toen zijn ploeg meer vooruit ging voetballen.

Rooney kopte de 1-2 en de 1-3 binnen op aangeven van respectievelijk invaller Luis Valencia en Fletcher. Bij de goals viel vooral op dat de defensie van Milan zeer wankel is. Vooral bij de 1-3 stonden Nesta en Thiago Silva toe te kijken hoe Rooney wegliep en simpel raak kon knikken.

Seedorf bewees dat Milan in aanvallend opzicht wel degelijk veel kwaliteit bezit. Na een voorzet van Ronaldinho hakte de middenvelder de bal achter zijn standbeen langs Van der Sar. Milan kreeg daardoor in de slotfase nog even de geest, maar de gelijkmaker bleef uit.

Bekijk hier al onze video's