Rooney: 'Een rol als middenvelder is nu beter voor mij'

Reacties

Wayne Rooney hoopt ook volgend seizoen als middenvelder te fungeren bij Manchester United. De dertigjarige Engelsman voelt zich goed bij de rol die hij van manager Louis van Gaal gekregen heeft.

Rooney: 'Een rol als middenvelder is nu beter voor mij'

Rooney maakte dinsdagavond zijn honderdste treffer op Old Trafford. Alleen Thierry Henry scoorde in de Premier League vaker in één stadion. De Fransman kwam tot 114 goals op Highbury, het vroegere stadion van Arsenal.

Als aanvallende middenvelder was Rooney bij de 3-1 zege op AFC Bournemouth met een doelpunt en een assist erg belangrijk voor The Mancunians. 'Soms moet je keuzes maken in je carrière en op dit moment is deze rol beter voor mij. Het zou anders kunnen zijn bij de nationale elftal van Engeland, waar ik nog steeds als spits zou kunnen spelen.'

Bij de voorselectie van de Engelsen stond Rooney als aanvaller op de lijst van bondscoach Roy Hodgson. 'Roy heeft ongetwijfeld zijn eigen ideeën. Ik kan voor Engeland op meerdere posities spelen, maar bij Manchester United hoop ik dat ik volgend seizoen weer als middenvelder in actie kom', aldus Rooney tegen de BBC. Van Gaal liet na afloop van de laatste competitiewedstrijd nogmaals weten versterking nodig te hebben voor de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.