Rooney: 'Alle mooie herinneringen kwamen weer boven'

Reacties

Wayne Rooney hulde zich zondag weer voor even in het shirt van zijn oude club Everton. De spits van Manchester United deed mee in de Duncan Ferguson Testimonial.

Rooney: 'Alle mooie herinneringen kwamen weer boven'

De inmiddels 29-jarige Rooney verruilde elf jaar geleden Everton voor Manchester United, dat een slordige 37 miljoen euro voor hem betaalde. Zondag hees hij zich eenmalig weer in het blauwe shirt, om mee te doen aan de galawedstrijd van zijn voormalige spitsbroeder Duncan Ferguson. In het kwartier dat hij meedeed kon hij overigens de nederlaag tegen Villarreal niet voorkomen (1-2).

'Het was een fantastische dag voor Duncan en ik heb er erg van genoten om hier weer even terug te zijn', zei Rooney na afloop van de wedstrijd op het televisiekanaal van Everton. 'Toch wel vreemd om hier weer in de Everton-kleedkamer te zitten, maar ik vond het erg leuk om weer naast Duncan op het veld te staan. Vooral het warme onthaal op Goodison Park deed Rooney goed. 'Het was een prachtige ontvangst. Ik was erg blij met de reactie van de fans. Alle goede oude herinneringen kwamen weer boven.'

Wayne Rooney als zeventienjarige, als hij trots poseert met de toenmalige Everton-manager David Moyes (links) na het ondertekenen van een nieuw contract.
Wayne Rooney als zeventienjarige, als hij trots poseert met de toenmalige Everton-manager David Moyes (links) na het ondertekenen van een nieuw contract.

De Schotse stormram Ferguson vertelde op de clubsite over de bijzondere vriendschap die hij destijds met de veertien jaar jongere tiener opbouwde. 'Ondanks het grote leeftijdsverschil gedroeg Wayne zich altijd al erg volwassen voor zijn leeftijd. Hij was slim, rustig, bescheiden en verlegen. De laatste jaren hebben we elkaar minder gezien, maar ik ben oneindig gelukkig dat hij mijn uitnodiging om hier te spelen heeft geaccepteerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.