Room houdt Velthuizen op de bank bij herstart Eredivisie

Reacties

Eloy Room begint aan de tweede seizoenshelft als eerste keeper van Vitesse. Dat heeft trainer Peter Bosz gezegd in een interview met het clubkanaal van de Arnhemmers. Piet Velthuizen moet daardoor genoegen nemen met een rol in de schaduw nu hij is hersteld van een teenblessure. Het gaf Room in november de kans zich te bewijzen in het doel van Vitesse, dat op 17 januari de Eredivisie hervat tegen PSV.

Room houdt Velthuizen op de bank bij herstart Eredivisie

'We gaan de tweede helft starten met Eloy, die zijn kans heeft gegrepen na de blessure Piet', vertelde Bosz woensdag in gesprek met Vitesse TV. Hoewel het volledige interview met Bosz pas donderdag op de clubwebsite verschijnt, maakt het duidelijk dat het geduld van Room in Stadion Gelredome eindelijk wordt beloond.

Een jaar geleden ontstak Room immers nog in woede toen Vitesse hem besloot terug te halen van Go Ahead Eagles om een keepersprobleem door een blessure van Marko Meertis te voorkomen. De 25-jarige doelman was destijds niet te spreken over die beslissing, omdat hij in Deventer eindelijk eens langdurig aan spelen toekwam. Teruggekeerd in Arnhem belandde Room weer op de bank.

Piet Velthuizen trainde tijdens het trainingskamp van Vitesse in het Spaanse Alicante weer volledig mee, maar moet desondanks op de bank plaatsnemen op 17 januari tegen PSV.
Piet Velthuizen trainde tijdens het trainingskamp van Vitesse in het Spaanse Alicante weer volledig mee, maar moet desondanks op de bank plaatsnemen op 17 januari tegen PSV.

Afgelopen zomer kreeg Room opnieuw het deksel op de neus. In de voorbereiding leek Bosz hem te prefereren boven Velthuizen. De 28-jarige Nijmegenaar heroverde zijn basisplaats echter na het oefenduel met Chelsea, waarin Room startte, en mocht vervolgens de gehele eerste seizoenshelft keepen, totdat hij medio november een blessure opliep aan zijn grote teen.

Voordat Velthuizen noodgedwongen moest plaatsmaken voor Room had de clubman van Vitesse enkele fouten begaan, waardoor zijn positie als eerste keeper al onder druk kwam te staan. Velthuizen noemde het destijds nog logisch dat hij zijn basisplek behield, maar moet nu alsnog wijken voor Room. Laatstgenoemde moet met Vitesse omerkelijk genoeg nog wel om tafel over zijn aflopende contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.