Room blijft het doel in Arnhem verdedigen

Reacties

Eloy Room en Vitesse hebben een akkoord bereikt over een nieuw driejarig contract. De 26-jarige doelman had een aflopende verbintenis, maar was al enige tijd in gesprek over een langer verblijf nadat hij Piet Velthuizen onder de lat had verdrongen in Arnhem.

Room blijft het doel in Arnhem verdedigen

Room liet twee weken terug aan Voetbal International al weten spoedig groen licht te verwachten. In maart startten beide partijen de onderhandelingen, nadat de perspectieven van Room in korte tijd flink waren verbeterd. De man die open staat voor een interlandcarrière bij Curaçao fungeerde sinds de terugkeer van Velthuizen in 2011 immers altijd als reserve-goalie, totdat zijn concurrent enkele fouten maakte en in november ook nog eens een voetblessure opliep.

Sindsdien is Room eerste keus en is hij dan ook blij dat hij nu in Arnhem kan blijven. 'Bij Vitesse heb ik het enorm naar mijn zin en wil ik mij doorontwikkelen. Uit het driejarig contract spreekt vertrouwen en waardering. Het nieuwe contract heb ik dankzij hard werken, geduld en het grijpen van mijn kansen afgedwongen', aldus Room op de website van de Arnhemmers, die met de huidige vierde plaats nog volop in de race zijn voor Europees voetbal.

Technisch directeur Mo Allach is eveneens verheugd dat Room toekomst ziet bij Vitesse. 'Wij zijn erg blij met de contractverlenging van Room, die hij op basis van zijn prestaties helemaal zelf heeft afgedwongen. Hiermee bouwen wij verder aan de continuïteit van onze selectie. Room is een speler die door de club zelf is opgeleid en we zijn blij dat hij zich herkent in de toekomstvisie van de club', zegt Allach over zijn eerste doelman, die dit seizoen 23 keer in actie kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.