Rooie Paul bekent matchfixing bij duels Sankt Pauli

Reacties

Paul R. heeft dinsdag tijdens een rechtszaak in Bochum bekend betrokken zijn te geweest bij het fixen van wedstrijden. De Noordwijker, ook wel bekend als Rooie Paul, erkende dat de aanklacht van de officier van justitie op enkele details na klopte.

Rooie Paul bekent matchfixing bij duels Sankt Pauli

Het ging in dit geval alleen om vier wedstrijden van FC Sankt Pauli uit 2009. De club uit Hamburg kwam toen uit in de Tweede Bundesliga. Na de bekentenis van Rooie Paul zal in de komende dagen duidelijk worden hoe hij exact te werk is gegaan, als de zaak dieper op de details ingaat.

Het zal tijdens de rechtszaak in Bochum echter vooral over die vier duels in Duitsland gaan. Over de andere wedstrijden die mogelijk zijn gemanipuleerd door Paul R, het gehele dossier telt er circa driehonderd, wordt in Bochum voorlopig geen oordeel geveld.

En dus is het zeer de vraag of er binnen afzienbare tijd duidelijkheid komt over de rol van Serdar Gözübüyük. De Nederlandse scheidsrechter is volgens Paul R. betrokken geweest bij matchfixing. Gözübüyük fluit vanwege de onrust rondom zijn persoon de komende twee weken geen wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.