Roodgekleurde speelronde in Bundesliga breekt records

De Duitse scheidsrechters hadden een pittig weekend in de Bundesliga. In negen duels deelden ze maar liefst acht rode kaarten uit: een negatief record.

Roodgekleurde speelronde in Bundesliga breekt records

Zeven spelers werden van het veld gestuurd op zaterdag, waarmee het oude Bundesliga-record al geëvenaard werd. Op 3 en 4 april 2010 moesten eerder zeven spelers in één speelronde voortijdig de kleedkamers opzoeken.

Ibrahima Traoré van VfB Stuttgart had zondag de twijfelachtige eer om als achtste speler in één speelronde rood te krijgen. De speler uit Guinea kwam in de zeventigste minuut van de uitwedstrijd tegen FC Augsburg wild in en werd direct naar de kleedkamers gestuurd. Traoré stond op dat moment pas zes minuten op het veld, nadat hij als invaller zijn entree had gemaakt.

In het treffen tussen 1899 Hoffenheim en SC Freiburg vielen maar liefst drie rode kaarten. Sead Salihovic kreeg de eerste rode kaart, vlak nadat hij zelf een strafschop benut had. Freiburg-speler Francis Coquelin moest met twee gele kaarten naar de kant, waardoor het weer tien tegen tien was. Door een rode kaart van Admir Mehmedi – vanwege het beledigen van de scheidsrechter – eindigde Freiburg met negen man.

Ook bij Hannover 96 versus Schalke 04 werden drie rode kaarten getrokken. Bij de bezoekers werden Benedikt Höwedes (doorgebroken speler) en Christian Fuchs (twee keer geel) van het veld gestuurd. Bij Hannover kreeg Szabolcs Huszti een rode prent, vanwege een grove charge.

VfL Wolfsburg-aanwinst Luiz Gustavo kon ook voortijdig de kleedkamers opzoeken. In de 64e minuut van de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 kreeg hij zijn tweede gele kaart, wegens herhaaldelijke overtredingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen