Rood Ronaldo zonder gevolgen voor bekerclash met Atlético

Reacties

De rode kaart voor Cristiano Ronaldo tijdens het duel met Athletic de Bilbao heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor zijn inzetbaarheid bij Real Madrid in het bekerduel met Atlético Madrid.

Rood Ronaldo zonder gevolgen voor bekerclash met Atlético

Ronaldo werd zondag een kwartier voor het einde van het veld gestuurd na een opstootje met Ander Iturraspe en Carlos Gurpegui, die theatraal naar de grond ging na aangeraakt te zijn door de aanvaller. De Portugees had zich volgens scheidsrechter Ayza Gámez schuldig gemaakt aan het slaan van een tegenstander.

Ondanks de uitsluiting hoeft Ronaldo niet te vrezen dat hij de bekerconfrontatie met Atlético Madrid van woensdag moet missen. De opgelegde sanctie geldt waarschijnlijk alleen voor de Primera Divsión. Enkel in het geval er een straf wordt opgelegd voor meer dan drie duels geldt die ook voor het toernooi om de Copa del Rey.

Maar dat lijkt niet aan de orde, zeker omdat arbiter Ayza in zijn rapport het woord agressie niet gebruikte. De Spaanse tuchtcommissie kan nog wel in de strafmaat meenemen dat Ronaldo na zijn rode kaart bij het verlaten van het veld met gebaren de arbitrale beslissing in twijfel trok.

Maar dat laat onverlet dat de straf waarschijnlijk lager dan vier duels gaat uitvallen. Real Madrid achtte de rode kaart in elk geval overdreven. 'Het is lastig voor mij om wat te zeggen omdat ik ver van het incident af stond. Maar de beelden laten zien dat de rode kaart een beetje overdreven is', zei Carlo Ancelotti na het 1-1 gelijkspel bij Athletic de Bilbao.

'Er was geen sprake van agressie', onderschreef middenvelder Xabi Alonso. 'De rode kaart was overdreven. Gurpegui maakte er theater van en het publiek had tijdens de hele wedstrijd al invloed op de scheidsrechter. Dit gebeurt altijd, het is niets nieuws onder de zon, al had Cristiano niet moeten doen wat hij deed.'

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd Athletic de Bilbao - Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.