Ronaldo: 'Vier keer scoren is bijzonder lastig'

Cristiano Ronaldo bouwde dinsdagavond verder aan zijn status als goalgetter van buitencategorie. In het competitieduel met Elche trof de ster van Real Madrid vier keer doel.

Nadat Ronaldo Elche hoogstpersoonlijk even in het zadel had geholpen door een strafschop te veroorzaken, maakte hij zijn eigen fout meer dan goed met vier treffers. 'We begonnen niet erg sterk, maar we kwamen goed terug in de wedstrijd met twee snelle doelpunten', haalde hij in een interview met AS de gelijkmaker van Gareth Bale en zijn eigen benutte strafschop aan.

Niet veel later kopte hij op aangeven van Marcelo ook de 3-1 op het scorebord, waarna hij in de tweede helft in de laatste tien minuten nog eens twee keer doel trof. 'Vier keer scoren in een wedstrijd is bijzonder lastig', gaf hij zichzelf figuurlijk een schouderklopje. 'Ik heb het tot nu toe maar twee of drie keer eerder gedaan. Ik bedank mijn ploeggenoten dan ook dat ze mij in stelling hebben gebracht.'

Wedstrijdbal
Ronaldo bracht met zijn vier doelpunten tegen Elche zijn seizoentotaal al op negen treffers uit vijf duels. Daarnaast gaf hij een fraaie reeks een vervolg. Zo bleek hij voor de dertiende keer op rij trefzeker in een thuisduel van De Koninklijke. Ook tekende hij voor zijn 105de, 106de, 107de én 108ste doelpunt in zijn 85ste thuiswedstrijd in de Primera División, waarmee hij goed is voor een gemiddelde van 1,27 goals per thuisduel. De wedstrijdbal was een extra beloning voor de Portugese sterspeler van Real. 'Deze is voor mijn zoontje', glunderde hij na het met 5-1 gewonnen duel.