Ronaldo verklapt de uitslag, Bamba gaat door het lint

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo verklapt de uitslag, Bamba gaat door het lint

• De Spaanse kranten weten het zeker: Cristiano Ronaldo krijgt maandag de Gouden Bal uitgereikt. De Portugese vedette verscheen immers met een gouden lok op het trainingsveld, speciaal ter ere van de verkiezing. Dat is althans de lezing van Mundo Deportivo. Er zouden al foto's zijn genomen van de 31-jarige aanvaller van Real Madrid, die zijn ijdele zelf niet zou zijn als hij niet even een bezoek aan de kapper zou hebben gebracht voor die fotosessie.  

'Hij is een tactisch genie, maar daar kan je ook in doorslaan.'
Ruud Gullit geeft desgevraagd zijn mening over Manchester City-manager Pep Guardiola. De oud-international vindt dat de Spaanse tacticus soms te ver doordraaft. 'Hij zet de ene keer drie en de andere keer vier verdedigers in zijn elftal. En zeker drie spelers staan iedere week wel op een andere positie. Hij zal uiteindelijk een basis vinden waarop hij gaat voortborduren. Maar dat is hem tot nu toe nog niet gelukt bij City. Vooral achterin is het zoeken voor hem.' (BBC)

• Met rood het veld uit worden gestuurd kan wel eens voorkomen in de loopbaan van een doorsnee verdediger, maar Sol Bamba maakte het zaterdag wel erg bont. De 31-jarige Ivoriaan moest naar de kant wegens een blessurebehandeling, maar was woedend dat de scheidsrechter niet floot voor een overtreding. Vervolgens ging de woedende mandekker van Cardiff City de fysiotherapeut, manager Neil Warnock en de vierde official te lijf. Dat noemen wij je eigen glazen ingooien.

'Bayern München is anders dan de andere grote clubs in Europa. Zij hebben zich ontwikkeld tot echte geldmachines, tot economische zwaargewichten. Geld is belangrijk, maar wij moeten een 'bijzondere' club blijven. Daar zal ik op toezien.'
De herkozen Bayern München-president Uli Hoeness vindt het extreem belangrijk dat Der Rekordmeister zijn familiaire karakter behoudt. (Bild)

• Een bizar waterballet in Iran. De scheidsrechter weigerde het duel stil te leggen.

• Wie kaatst kan de bal verwachten. Gary Neville uitte in zijn rol als analyticus afgelopen weekeinde kritiek op Loris Karius (foto), die zeker geen vlekkeloze indruk maakte tijdens het duel tussen AFC Bournemouth en Liverpool (4-3). 'Ach, hij is altijd kritisch', meldt de keeper in The Daily Mail. 'Ik lig daar echt niet wakker van.' Karius kan het toch niet laten de desastreuze periode van Neville bij Valencia te memoreren. 'Zelf was hij maar heel kort trainer en nu is hij weer terug als expert.'

Dat kon Neville natuurlijk niet over zijn kant laten gaan. De oud-speler van Manchester United. 'Mijn oprechte excuses, Karius. Je hebt helemaal gelijk. Een trainer die gefaald heeft, heeft natuurlijk geen enkele kennis van zaken. Ik zal je geweldige fan, analyticus en clublegende niet meer kopiëren', sneerde Neville, waarmee hij verwees naar de al even kritische uitlatingen van Liverpool-icoon Jamie Carragher.

'We mogen nu maar drie keer wisselen. Waarom zouden we dat niet uitbreiden naar vier, vijf of zes wisselmogelijkheden? Je krijgt dan ook meer betrokken spelers. Coaches kunnen bovendien meer verschillende tactieken hanteren.'
• Manchester City-manager Pep Guardiola laat een proefballon op in gesprek met de BBC. Met de vierde wissel wordt overigens al geëxperimenteerd.

• Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van coryfee Willy van der Kuijlen heeft PSV een speciaal retroshirt ontwikkeld. Het gaat om een tenue met lange mouwen, zoals dat in de jaren zeventig werd gedragen door de topscorer aller tijden van de Eredivisie.

• Het eens zo trotse Valencia maakt opnieuw een asgrauw seizoen door. Reden voor trainer Cesare Prandelli om vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie zijn spelers op het hart te drukken alles te geven. 'Momenteel ben ik boos en teleurgesteld. Ik wil spelers zien die echt willen lijden voor ons shirt. De spelers die hier willen blijven, moeten dat vanaf nu echt laten zien', aldus Prandelli, die met Valencia maar net boven de degradatiezone staat.

'Het zou kunnen dat hij mij niet aardig vindt. En dat mag ook. Maar dan hoop ik dat het professionele altijd wint van het persoonlijke. Het gaat toch om het Nederlands elftal? Dat is toch het belangrijkste?'
Robin van Persie benadrukt opnieuw dat hij dolgraag terugkeert in het Nederlands elftal. Met het 'hij' doelt hij op bondscoach Danny Blind, die de aanvaller van Fenerbahçe al een tijdje links laat liggen.

Xherdan Shaqiri verdient ruim 75.000 euro per week bij Stoke City. De Zwitserse smaakmaker heeft dat bedrag ook wel nodig om zijn schoenenverslaving te bekostigen. 'Ik heb een kamer vol met schoenen', onthult Shaqiri in The Sun. 'Ik vind het leuk om mijn geld daaraan uit te geven.' Toeval of niet: de maker van een van de mooiste goals op het voorbij EK is onlangs verhuisd naar een riante villa in Manchester.

• FC Groningen-icoon Jan van Dijk is vandaag zestig jaar geworden. Vrijdag al bezorgde zijn oude club hem een fraai cadeau door met 2-0 af te rekenen met Roda JC Kerkrade.

• En John de Wolf blaast 54 kaarsjes uit. De oud-verdediger maakte vooral furore bij Feyenoord.

John de Wolf (rechts) viert het winnen van de landstitel met Feyenoord in 1993.
John de Wolf (rechts) viert het winnen van de landstitel met Feyenoord in 1993.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.