Ronaldo: 'Sterren horen meer bescherming te krijgen'

Cristiano Ronaldo slaagde er niet in namens Portugal veel te forceren tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Ivoorkust. Verder dan een prachtige pegel op de paal, kwam de Real Madrid-vedette niet. De Portugees heeft wel wat te klagen.

Ronaldo: 'Sterren horen meer bescherming te krijgen'

'Soms is het heel erg lastig omdat de scheidsrechters niet voor overtredingen fluiten omdat ze denken dat ik een schwalbe maak', laat Ronaldo vanuit het Portugese trainingskamp weten. 'Ik weet dat het spel razendsnel is en de spelers ook, maar ik begrijp soms de beslissingen van scheidsrechters niet.'

'Ik respecteer ze, maar ik kan er niet mee leven dat ze weigeren sterspelers te beschermen', vervolgt de Portugese aanvoerder. 'In de eerste helft tegen Ivoorkust werd ik getackled en kreeg ik een gele kaart. Ik deed niets, maar toch werd ik gestraft.'

Ronaldo krijgt steun van de Portugese bond die een officieel protest heeft ingediend tegen de gele kaart van de sterspeler. 'Ronaldo werd neergelegd door een Ivoriaanse speler (Guy Demel, red.) vlak bij het strafschopgebied. Toen hij opstond was hij omsingeld door zijn tegenstanders die hem duwden en beledigden', stelt de bond in zijn protestbrief.

'Ondanks de provocaties accepteerde Ronaldo dat de scheidsrechter niet optrad tegen deze spelers, wat verplicht is volgens de regels van het spel', vervolgt het statement. 'Gezien de feiten is het niet correct dat Ronaldo een gele kaart kreeg. De speler van Ivoorkust, die de overtreding maakte, kreeg geel en Ronaldo, die alleen maar wegliep van de situatie, werd eveneens gestraft.' De FIFA heeft nog niet gereageerd op het protest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen