Ronaldo slaat terug: 'Ik ben de duivel niet'

Reacties

Cristiano Ronaldo was zondag goud waard door de openingstreffer te maken in de kampioenswedstrijd tegen Málaga. Uiteindelijk won Real Madrid met 0-2 en pakte het de titel, wat voor Ronaldo een moment was om zijn gram te halen.

Ronaldo slaat terug: 'Ik ben de duivel niet'

Ronaldo krijgt al het hele seizoen veel kritiek in de Spaanse media en werd zelfs uitgefloten door supporters van Real Madrid. De Portugees, die in zijn laatste negen wedstrijden veertien keer scoorde, snapt daar helemaal niets van. 'Mensen praten over mij, terwijl ze nergens iets vanaf weten', moppert hij tegen Marca.

'Ik kijk geen televisie meer omdat ik dan geen leven meer heb. Het lijkt wel of ze op televisie alleen maar negatief over mij kunnen zijn. Over mijn spel, maar ook over mijn gedrag en leven buiten het veld. Er wordt over mij gesproken alsof ik een misdadiger ben. Ze hebben het allemaal mis. Ik maak me er niet meer druk om, want de cijfers spreken voor zich. Aan het eind van het seizoen heb ik de monden altijd weer gesnoerd.'

Toch zit het Ronaldo duidelijk dwars dat hij zo kritisch wordt benaderd in Spanje. 'Als ik iets zeg, hebben journalisten altijd twee stenen in hun hand om mee te gooien. Ik ben geen heilige, maar ik ben ook zeker de duivel niet, al word ik zo wel behandeld.'

Na het luchten van zijn hart ging Ronaldo op in het feestgedruis. Meer dan honderdduizend mensen wachtten in Madrid de spelersbus van Real op om het titelfeest te vieren. 'Ik ben ontzettend blij. We hebben het seizoen spectaculair afgesloten. Dit was ons beste seizoen in jaren, dankzij goed en slim management, het goede werk van de coach en de bijdrage van spelers die lang niet altijd spelen. Dit is echt een titel voor het hele team.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.