Ronaldo overmand door staande ovatie op Old Trafford

Cristiano Ronaldo was dinsdag overrompeld door de geweldige sfeer rond de Champions League-confrontatie met zijn oude club Manchester United. De sterspeler van Real Madrid besloot daarom niet te juichen toen hij de beslissende 1-2 maakte.

Ronaldo overmand door staande ovatie op Old Trafford

Toen hij scoorde keek hij zelfs ietwat verontschuldigend. Juichen deed hij al zeker niet. 'Dat was uit respect en uit liefde voor de mensen die me daar al die jaren steunden. Ik zal hun steun nooit vergeten', vertelde Ronaldo na afloop.

Voorafgaand aan het duel werd Ronaldo groots onthaald op Old Trafford voor zijn bewezen diensten. 'Voor de eerste keer in mijn carrière was ik overmand door de ambiance. Ik voelde me niet op mijn gemak, er speelden teveel emoties, zeker na die staande ovatie bij de aftrap.' 'Er bekroop me een vreemd gevoel in beide wedstrijden, vanwege de zes jaar die ik daar heb gespeeld. Zo zou het ook zijn als ik ooit tegen Real Madrid zou moeten spelen. Manchester is mijn tweede thuis, maar ik heb gedaan wat ik moest doen. Sorry, Manchester', besloot Ronaldo.

De supporters op Old Trafford lieten zich sowieso van hun beste kant zien, want ook Real-aanvaller Angel di María kreeg een daverend applaus toen hij net voor rust geblesseerd van het veld moest.

Morele opstekerDoelman Diego López was bij Real zo mogelijk nog belangrijker dan Ronaldo door United na de 1-2 van een gelijkmaker af te houden. Hij bleef echter bescheiden. 'Ik had het geluk aan mijn zijde bij een paar cruciale momenten. Dit was een moeilijke wedstrijd, zeker met elf tegen elf. Toen hadden zij de wedstrijd in handen. We wisten ons geen raad.'

'De rode kaart heeft de wedstrijd wat dat betreft enorm beïnvloed. Toen kwamen wij bovendrijven en werden we uiteindelijk de terechte winnaars', vervolgde López, die eerder deze week met Real ook twee keer won van Barcelona. 'Hoewel dit niet onze beste wedstrijd was, is dit een enorme morele opsteker na een fantastische week. Het was een week om voor altijd te onthouden.' Real-doelman Diego Lóp<b></b>ez houdt Robin van Persie van scoren af. Raphaël Varane kijkt toe.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen