Ronaldo nu eens zondebok bij Manchester United

Manchester United dreigt de koppositie in de Premier League kwijt te raken op de laatste speeldag voor de jaarwisseling. De regerend landskampioen verspeelde drie punten bij West Ham United (2-1). Cristiano Ronaldo verwerd van held tot schlemiel.

De Portugese aanvaller leek aanvankelijk het enige doelpunt te maken op Upton Park. De aanvaller van United scoorde koppend in de veertiende minuut. Ronaldo kwam goed voor zijn man en werkte de bal uit een voorzet van Ryan Giggs bij de eerste paal knap binnen. Het was de vijfde wedstrijd al dit seizoen in de Premier League waarin Man United de punten volledig aan hem zou gaan danken.

Toch veranderde hosanna in hoon voor de 22-jarige international. Iets minder dan 25 minuten voor tijd faalde Cristiano Ronaldo vanaf de strafschopstip door naast te schieten. Hij mocht aanleggen na hands van Jonathan Spector. De teller in 2007 bleef daardoor staan op 36 goals voor The Mancunians en Portugal.

De misser bleek een dure. West Ham, dat goed meedeed, maakte gelijk en ging er overheen. Tussen de 77ste en 82ste minuut draaiden The Hammers alles om. Eerst maakte Anton Ferdinand uit een hoekschop gelijk. En even later maakte collega-verdediger Matthew Upson koppend de winnende.

Arsenal kan nu de koppositie heroveren als het vanavond wint op bezoek bij Everton. Bij een gelijkspel blijft Man United op doelsaldo de nummer één in 2007. West Ham is met de zege een stevige middenmoter.