Ronaldo neemt zorgen weg: 'Ik herstel altijd snel'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zich verbaasd over de ophef die in aanloop naar het Champions League-duel met Manchester City is ontstaan over zijn blessure. Volgens de Portugees, die woensdagavond met de Madrilenen Manchester City met 1-0 versloeg en zo de finale bereikte, hoeft niemand zich zorgen te maken.

Ronaldo neemt zorgen weg: 'Ik herstel altijd snel'

Ronaldo miste het heenduel in Engeland (0-0) door zijn bovenbeenblessure. De sterspeler van De Koninklijke kampte met bovenbeenklachten. Vanuit zijn vaderland ontstonden grote zorgen. Real zou hem immers te snel weer fit willen hebben en daarbij onverantwoorde risico's nemen, hetgeen voor de Portugees weer gevolgen zou kunnen hebben voor zijn EK-deelname.

'Maar het ging prima', vertelde Ronaldo na afloop van de nipte zege op de Engelsen over zijn rentree. 'Ik heb de afgelopen twee weken niet veel gedaan, maar ik kon spelen. Ik snap ook niet waarom er weer mensen aan me getwijfeld hebben. Ik herstel altijd snel en ben tevreden over de wedstrijd. Ik was moe aan het einde, maar volgens mij heb ik het team goed geholpen.'

In de finale wacht op 28 mei rivaal en stadgenoot Atlético Madrid, dat in de huidige editie van het miljoenenbal al afrekende met Barcelona en Bayern München. 'Dat wordt een zware wedstrijd die niet te voorspellen is', aldus Ronaldo. 'Het is fifty-fifty. Tegen City was het ook niet gemakkelijk, maar waren we wel de betere. We zijn heel blij weer in de finale te staan', aldus de Portugees, die in 2014 na verlenging met Real aan het langste eind trok toen Atlético de tegenstander was.

Met Real is Ronaldo ook nog verwikkeld in de titelstrijd. De Koninklijke heeft met nog twee duels te gaan een punt achterstand op zowel Barcelona als Atlético Madrid. Rust lijkt er daarom niet in te zitten voor Ronaldo. Trainer Zinedine Zidane liet dat ook al doorschemeren. 'Cristiano is prima in orde nu. Hij heeft negentig minuten gespeeld. Hij heeft weliswaar niet veel getraind, maar fysiek is hij honderd procent in orde. Hij zal blijven spelen', zo besloot de Franse coach met een opmerking die in Portugal mogelijk dan toch weer tot lichte zorg zal leiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.