Ronaldo naast Raúl na vijftigste treffer van 2014

Reacties

Cristiano Ronaldo komt na zijn openingstreffer van vanavond tegen FC Basel, zijn vijftigste van dit kalenderjaar, op gelijke hoogte met voormalig Real Madrid-aanvaller Raúl op de topschutterslijst aller tijden van de Champions League. Alleen Lionel Messi maakte er meer.

Ronaldo naast Raúl na vijftigste treffer van 2014

De aanvaller van Barcelona is na zijn hattrick van dinsdagavond tegen APOEL Nicosia topscorer aller tijden van de Champions League met 74 treffers, drie meer dan Ronaldo.

De Portugees komt niet alleen naast Raúl, maar laat andermaal zien een ware doelpuntenmachine te zijn. Na 45 officiële wedstrijden met Real Madrid in dit kalenderjaar staat de teller voor hem op vijftig doelpunten. Hij maakte er 33 in La Liga, drie in de strijd om de Copa del Rey, twaalf in de Champions League en twee om de Europese Super Cup.

En die grens van vijftig doelpunten in een kalenderjaar haalt Ronaldo niet voor het eerst in zijn loopbaan. De Portugese superster finishte vanaf 2011 bij De Koninklijke op achtereenvolgens 53, 58 en 59 goals in respectievelijk 52, 58 en 50 competitieve duels.

Sterke reeks
Cristiano Ronaldo is bezig aan een ijzersterke reeks in het shirt van Real. Hij kwam in slechts één van zijn laatste zestien officiële wedstrijden (met vanavond meegerekend) níet tot scoren: het Champions League-duel met Liverpool (1-0 zege) waarin hij zich had kunnen kronen tot CL-topscorer aller tijden.

Overigens is één speler op de Europese velden dit seizoen nóg productiever in clubverband dan Cristiano Ronaldo: Jonathan Soriano, de Spaanse goalgetter van Red Bull Salzburg. De voormalige jeugdspeler van Barcelona scoorde in 2014 al 53 keer in 48 officiële duels met de Oostenrijkse landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.