Ronaldo kijkt toe op eerste dag van WK-voorbereiding

Reacties

Na het winnen van de Champions League-finale kan ook bij Cristiano Ronaldo het vizier volledig op het WK. De vedette van de Portugezen heeft zich donderdag aangesloten bij de Portugese nationale ploeg, maar trainde nog niet vanwege een dijbeenblessure.

Ronaldo kijkt toe op eerste dag van WK-voorbereiding

Samen met zijn ploeggenoten Pepe en Fabio Coentrão (foto boven) meldde de aanvaller van Real Madrid zich vandaag in Obidos, tachtig kilometer ten zuiden van Lissabon (waar de CL-eindstrijd was). Daar werkt de Portugese ploeg toe naar het WK, waar Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten in de poulefase de tegenstanders zullen zijn.

Evenals Raul Meiréles, Hugo Almeida, Ruben Amorim en João Moutinho bleef Ronaldo donderdag wél aan de kant. De Portugese voetbalbond maakt melding van de lichte blessure, maar geeft tevens aan dat voor geen van de vijf sprake is van een ernstige blessure.

Het WK begint voor Portugal en Ronaldo op 16 juni tegen Duitsland. In de aanloop daar naartoe reizen de Portugezen nog af naar de Verenigde Staten waar oefenduels met Mexico (6  juni in Boston) en Ierland (10 juni in New Jersey) zullen worden afgewerkt.

Ronaldo leek zijn fysieke klachten van de laatste maanden, hamstring- en knieproblemen, juist achter zich te hebben gelaten. In de Champions League-finale tegen Atlético Madrid (4-1) speelde hij de volle honderdtwintig minuten mee. Ook Coentrão verscheen aan de aftrap, terwijl Pepe moest toekijken met een kuitblessure. In de komende periode zal blijken in hoeverre die kwetsuur hem nog parten speelt. De Portugese bond maakt geen melding van het niet meedoen van Pepe aan de training van donderdag.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.